Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 29-08-2002
1e Persbericht van donderdag 29 augustus 2002

Berichten uit de regio

Neerijnen: Verdachte diefstal auto aangehouden
Door collegas van de KLPD is woensdagmiddag om 12.05 uur op de Rijksweg A2 bij een controle een 41-jarige inwoner van Aarle-Rixtel aangehouden. De man reed in een personenauto die in de nacht van zondag op maandag jl. te Oirschot werd weggenomen. De verdachte is voor onderzoek overgedragen aan de politie Best en ingesloten. De personenauto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal uit een woning Op de Mathildelaan is woensdagmiddag om 13.58 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had zichzelf gemeld met de mededeling dat hij in juni had ingebroken in een woning aan de Mendelssohnlaan. De verdachte is ingesloten en inverzekering gesteld.

Helmond: Aanhouding na mishandeling
Vanmorgen om 03.25 uur is op de Van Brusselstraat een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht even ervoor, bij een ruzie, een 64-jarige Helmonder te hebben mishandeld en bedreigd. Het slachtoffer liep hierbij verwondingen op aan zijn gezicht en armen. De verdachte is onder hevig verzet aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal fiets
Een politiesurveillance zag woensdagavond om 20.55 uur een man fietsen die op een fiets reed die op slot was. Bij controle bleek dat de 24-jarige fietser uit Valkenswaard reed, op een fiets die op 2 augustus te Eindhoven was weggenomen. De verdachte is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De fiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Verdachte tweemaal gepakt voor het rijden onder invloed Woensdagavond om 21.15 uur is op de Orpheuslaan een 47-jarige Eindhovense bromfietser aangehouden. Bij controle bleek dat de bestuurder onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,35 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Nadat de 47-jarige Eindhovense verdachte in vrijheid was gesteld ging hij toch weer op zijn bromfiets rijden. Om 22.35 uur is hij op de Orpheuslaan opnieuw aangehouden. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.15 promille aan. De verdachte kreeg een proces verbaal voor het onder invloed rijden, het rijden tijdens een rijverbod en het rijden met een ingevorderd rijbewijs. De bromfiets van de verdachte is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Hapert: Onder invloed
Op de Schouwburg is vanmorgen om 01.30 uur een 22-jarige automobilist uit Neubrandenburg (D), aangehouden. De verdachte had kort ervoor op de Schouwberg een eenzijdig ongeval veroorzaakt waarbij hij met zijn auto in greppel terecht kwam. Uit controle bleek dat de man onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.50 promille aan. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod voor de duur van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Someren: Onder invloed
Een 48-jarige automobilist uit Best is vanmorgen om 01.30 uur op de Kanaaldijk aangehouden. De man bleek zijn personenauto te besturen terwijl hij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0,75 promille aan. De verdachte kreeg een transactie van 190 euro en een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Helmond: Diefstal uit een woning
Uit een woning aan de Dr. Dreeslaan zijn tussen woensdagavond 23.30 uur en donderdagmorgen 06.45 uur een portemonnaie, GSM en autosleutels weggenomen. Tot nu toe is onbekend hoe de daders de woning zijn binnengekomen. De voor de woning staande personenauto, merk Mercedes-Benz, type E240 combi, kleur groen, voorzien van het kenteken SR-JR-21, werd weggenomen.