easyJet

29 augustus 2002
recent artikel in relatie tot low-cost airlines - open brief van onze chief executive

Onderstaande open brief is vorige week verstuurd naar de hoofdredacteuren van alle landelijke dagbladen in de UK, m.b.t tot onze bezorgdheid over een aantal artikelen over veiligheid.

Betreft: recente artikelen in relatie tot low-cost airlines

Ik schrijf deze brief om mijn bezorgdheid te uiten over het stijgend aantal gevallen dat de media refereert aan low-cost airlines in zijn algemeenheid m.b.t. veiligheid terwijl het artikel betrekking heeft op een of twee specifieke airlines. Dit kan misleidend en in sommige gevallen zelfs smaad zijn. Ik wil u daarom vragen de grootste voorzichtigheid te betrachten om er zeker van te zijn (in de titel, subtitel of het artikel) dat de reputatie van easyJet niet geschaad worden door aan ons refereren wanneer een van u redacteuren een artikel schrijft over een andere airlineof airlines.

Wanneer het over veiligheid gaat, moeten alle in de UK geregistreerde airlines (lijndienst, low-cost of charter) aan dezelfde regels en eisen voldoen. Ik wil u er op wijzen dat veiligheid altijd de hoogste prioriteit heeft bij easyJet. Het altijd belangrijker dan onze financiële prestaties.We besparen kosten door de vliegtuigen in onze vloot efficiënter te gebruiken en door het elimineren van zoveel mogelijk complexiteit die traditioneel bij de industrie hoort. Er wordt op geen enkele manier bespaard op veiligheid, onderhoud, vliegen of training.

Met vriendelijke groet,

Ray Webster
chief executive, easyJet plc

easyJet.com
© 1997-2002 easyJet airline company ltd