AutoRai

29-8-2002

Karakteristieke en kleurrijke NJoy uitvoeringen op Astra en Corsa

Met de gloednieuwe Astra NJoy en Corsa NJoy voegt Opel twee fraaie modellen toe aan de modellenreeks. Ter introductie worden beide modellen tijdelijk tegen een speciale prijs aangeboden.

De Astra NJoy volgt de succesvolle Astra Edition op en biedt boven op de uitrusting van de Edition tal van extras. Aan zowel de binnen- als de buitenzijde heeft de Astra NJoy een elegante en karakteristieke uitstraling. Dit wordt aan de buitenzijde bewerkstelligd door zeven spaaks lichtmetalen wielen en donker getinte koplampen en achterlichten. De deurgrepen worden in de carrosseriekleur geleverd en is er een chroomkleurige grille aanwezig.

In het interieur zijn eveneens de nodige wijzigingen doorgevoerd. Zo beschikt de Astra NJoy over zwarte wijzerplaten voorzien van een chromen omranding, een versnellingspook met een chromen accent en een metallic/antraciet kleurige middenconsole. Daarnaast zorgt de nieuwe en karakteristieke bekledingsstof Piazza/Elba voor een uitgesproken kleurrijk karakter met naar keuze de kleuren briljant blauw, blauw, groen, rood en zwart.

De Astra NJoy krijgt verder een zeer rijke standaarduitrusting mee met airbag voor bestuurder en voorpassagier, hoofdairbags, zijairbags, ABS, cruise-control, airconditioning, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, middenarmsteun, elektrisch te bedienen zijruiten voor, elektrisch bedienbare buitenspiegels en een multi-infodisplay. Waarbij het laatste systeem zowel een check-control als een boardcomputer herbergt (niet op de 1.7 DTi).

De Astra NJoy wordt leverbaar met drie benzinemotoren. De modellijn begint met de 1.6 (62kW/84 pk). Vervolgens is er de 1.6-16V met 74 kW/100 pk en aan de bovenkant van de reeks de 1.8-16V met 92 kW/125 pk. Daarnaast zijn er drie verschillende dieselmotoren: de 1.7DTi (55 kW/75 pk), de 2.0 DTi (74 kW/ 100 pk) en de gloednieuwe 2.2 DTi (92 kW/125 pk). De Astra NJoy is verkrijgbaar in vier verschillende carrosserievarianten: driedeurs, vierdeurs sedan, vijfdeurs en stationwagon.

De Astra NJoy is tijdelijk leverbaar voor een scherpe introductieprijs vanaf 16.995,- hetgeen betekent dat de uitvoering een korting van 700,- meekrijgt. Voor de Astra NJoy stationwagon zal een tijdelijke korting gelden van 500,- waarmee de prijs begint bij 18.595,-.

De Corsa NJoy is eveneens herkenbaar aan zijn unieke accenten. Het exterieur van de Corsa NJoy onderscheidt zich door de zilverkleurige buitenspiegels en de speciale uitlaatmond. In het interieur is een lederen stuurwiel te vinden, de versnellingspook en de middenconsole zijn voorzien van chromen accenten. Bovendien is de Corsa NJoy standaard uitgerust met een geïntegreerde radio/cd-speler met bediening vanaf het stuurwiel. Daarnaast zijn de wijzerplaten voorzien van een zilverkleurige omranding. Speciale zeven spaaks lichtmetalen wielen zijn als optie leverbaar.

Net als de Astra NJoy heeft de Corsa NJoy de keuze uit een aantal kleurrijke bekledingsstoffen. Voor het overige is de uitrusting van de Corsa NJoy identiek aan die van de Corsa Comfort. Dit betekent dat de Corsa NJoy naast bovengenoemde zaken voorzien is van airbags voor bestuurder en voorpassagier, hoofdairbags, zijairbags, actieve hoofsteunen vóór, elektrisch te bedienen zijruiten vóór, hoofdsteunen achter, in hoogte verstelbaar stuur en bestuurdersstoel en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening.

De Corsa NJoy is leverbaar als 3-deurs en als 5-deurs uitvoering met drie verschillende motoren: de 1.2-16V benzine (55 kW/75 pk), desgewenst met Easytronic automatische versnellingsbak, de 1.4-16V benzinemotor met (66 kW/90 pk) of de 1.7 Di dieselmotor (48 kW/65 pk). De Corsa NJoy staat tijdelijk voor 12.995,- in de prijslijst. Hierdoor krijgt de Corsa NJoy een korting van 650,- mee.

De Corsa NJoy en de Astra NJoy zijn per direct leverbaar.