Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 20-08-2002
Fietspad Erica
Het college verleent een vergunning voor het aanleggen van een verhard fietspad langs de Erica door defensie. Dit fietspad is bedoeld voor de veiligheid van het defensiepersoneel, maar zal ook gewoon te gebruiken zijn door recreatieve fietsers.

Aanleg poelen
Het Brabants Landschap wil op acht plaatsen in de gemeente een poel aanleggen. Poelen worden aangelegd als natuurlijke leefomgeving voor met name amfibieën. Voor één poel is geen aanlegvergunning nodig. Het college verleent in principe medewerking aan het verstrekken van een aanlegvergunning voor de overige zeven poelen.

Horeca-activiteiten museum
Een ondernemer is van plan om horeca-activiteiten bij zijn museum te beginnen. Het verzoek om een horecavergunning is in maart dit jaar afgewezen omdat horeca-activiteiten in strijd zijn met het bestemmingsplan Komplan. B&W verzoekt de eigenaar nogmaals om een gemotiveerd principeverzoek in te dienen alvorens met de activiteiten te starten. Op basis van zo´n verzoek kan het college besluiten of hieraan medewerking wordt verleend.

Parkeerplaats bij café
Bij een café in het buitengebied is een illegale parkeerplaats aangelegd met stoeptegels. Het college gaat met deze situatie niet akkoord. Een parkeerplaats met natuurlijke materialen zal wel mogelijk zijn, omdat de natuurlijke en ecologische waarden dan niet onevenredig worden aangetast. De eigenaar moet daarvoor een landschapsplan indienen.

Lindenbomen Molenstraat
Een aantal bewoners van de Molenstraat heeft bezwaar gemaakt tegen de aanwezige lindebomen vanwege onder andere de plakkerige afscheiding van luizen in juni-juli. Het college heeft besloten om de huidige bomen te handhaven. Bij de aanplant van deze bomen in 1991 is gekozen voor een type waarvan bekend was dat deze minder hinder (plakkerige afscheiding van luizen in juni-juli) veroorzaakt dan de beruchte koningslinde. De lindeboom is van oudsher aanwezig in Brabantse dorpskernen. De keuze van een ander soort boom in overleg met de bewoners zal problematisch zijn, want elke soort heeft zijn voor- en nadelen. Bovendien is het rooien, afvoeren en opnieuw planten van bomen een kostbare aangelegenheid. Als de lindebomen in één straat vervangen worden, schept dat verplichtingen tegenover de bewoners van andere straten.

Voetbalveld en lichtmasten
Het college stelt aan de gemeenteraad voor om een verklaring van geen bezwaar aan te vragen bij GS voor de aanleg van één extra voetbalveld en de plaatsing van vijf lichtmasten voor Voetbalclub Oirschot Vooruit. Deze voetbalvereniging is al geruime tijd bezig met de uitbreiding van de voetbalvelden. Uit een milieu-onderzoek bleek dat er één gepland voetbalveld buiten agrarische hindercirkels valt. Deze vrijstellingsprocedure richt zich nu op de realisatie van dat veld met de plaatsing van vijf lichtmasten erbij. De raad behandelt dit verzoek op 22 oktober aanstaande.
20-08-2002 (nieuw)
23-07-2002