Gemeente Tilburg

26-8-2002
Gemeente huurt businessroom Willem II met geld van losse seizoenskaarten

Het college heeft besloten om komend seizoen een skybox te huren bij Willem II. De box zal worden gebruikt bij de thuiswedstrijden van Willem II voor het ontvangen van gasten, maar ook als extra vergaderruimte voor de gemeente. Uitgangspunt bij het gebruik van de skybox is dat een brede delegatie van de Tilburgse bevolking daarvoor in aanmerking komt.

De businessroom zal vijf maal gebruikt worden door leden van het college, tweemaal door de afdeling Economie, eenmaal voor Gebiedsontwikkeling, vijfmaal door het Sportbedrijf en vijfmaal worden verhuurd aan gemeentelijke instellingen/onderdelen. Daarmee kunnen instellingen die maatschappelijk actief zijn elkaar op een andere manier activeren. De huurkosten bedragen 72.590 inclusief BTW.

Begin juli besloot het college om komend seizoen een box te huren bij vijf wedstrijden. Ook twee andere onderdelen van de gemeentelijke organisatie hebben voor het komend seizoen kaarten voor Willem II (de accountmanagers en het Sportbedrijf Tilburg). Het college heeft nu besloten de kosten voor de huur van een skybox voor vijf wedstrijden én van de losse seizoenskaarten bij elkaar te leggen en daarmee een skybox voor een heel seizoen te huren. Per saldo is de gemeente daarmee goedkoper uit en kunnen méér gasten van de gemeente worden ontvangen. Daarnaast kan met de skybox de krappe vergaderruimte van de gemeente worden vergroot en meer worden bespaard op vergaderkosten buiten de deur.
Het Sportbedrijf gaat de skybox beheren en zal een vergoeding vragen als onderdelen van de gemeente, of aan de gemeente gelieerde organisaties de box huren bij een wedstrijd of als vergaderruimte.

Vorig jaar heeft het college bij zes wedstrijden een skybox gehuurd, waarbij gasten van binnen en buiten de stad (kabinetsleden, kamerleden, bestuurders van provincie en gemeenten en commerciële partijen) uitgenodigd werden voor een wedstrijd van Willem II. Het college heeft die gelegenheden gebruikt om nog eens aandacht vragen voor bepaalde projecten in de stad, zoals bijvoorbeeld de herstructurering van de Uitvindersbuurt.