Persberichten politie Rivierenland

---

Donderdag, 29 augustus 2002

---

Persoon aangehouden wegens diefstal van fietsen. Op woensdag, 28 augustus 2002, werd in Huissen een 30 jarige persoon zonder vaste woon-of verplaatsplaats aangehouden die ervan werd verdacht op 1 augustus 2002 een fiets te hebben ontvreemd te Huissen op De Altena. Hij bekende het feit gepleegd te hebben. Bij nader onderzoek bleek dat de fiets waarop de verdachte reed toen hij werd aangehouden ook van diefstal afkomstig was. Deze bleek op 3 juli 2002 ontvreemd te zijn in Arnhem. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich binnenkort voor zijn daden dienen te verantwoorden bij de rechter.

Poging diefstal auto
Woensdagmiddag tussen 17.00- en 17.15 uur werd van een op de Nieuwgraaf te Duiven geparkeerd staande auto een portierraam ingeslagen. Uit de auto werd niets ontvreemd. Het vermoeden bestaat dat men gepoogd heeft de auto te ontvreemden.

Controle VHT
Woensdag tussen 15.35- en 21.00 uur werd door het Verkeershandhavingsteam

(VHT) een snelheidscontrole gehouden op de Rivierweg te Lathum. In totaal passeerden 2680 voertuigen de radar. In totaal overschreden 92 voertuigen de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 157 kilometer per uur waar een maximum geldt van 80 km/u.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl