AXA Verzekeringen

AXA gaat door met ontwikkeling succesvolle
UNIM-arbeidsongeschiktheidsverzekering 22 augustus 2002

In het Jaarverslag van AXA over 2001 was al te lezen dat het resultaat van het individuele arbeidsongeschiktheidsproduct UNIM uitermate bevredigend was. Onder anderen het zorgvuldige acceptatieproces en een scherpe prijsstelling liggen ten grondslag aan dat succes. Maar er is meer goed nieuws.

Meer keuze in contractduur: 1 of 3 jaar
AXA is tegemoetgekomen aan verzoeken van intermediairs om het bij de UNIM-arbeidsongeschiktheidsverzekeringen mogelijk te maken om ook een langere contractduur aan te kunnen bieden dan de huidige contractduur van 1 jaar. Vanaf 1 september a.s. geldt voor nieuwe aanvragen, met een ingangsdatum vanaf 1 januari 2003, ook een mogelijke contractduur van 3 jaar.

Geen premieverhoging
De huidige premie voor bestaande UNIM-verzekeringen in portefeuille per 1 januari 2003 wordt niet verhoogd. Hiermee wordt niet bedoeld: de standaard producteigenschappen zoals de indexregeling en ontwikkeling van de premie als gevolg van de leeftijdsontwikkeling of wettelijke maatregelen.

Overbruggingsregeling
Intermediairs hebben meer tijd gevraagd om het acceptatieproces voor de kandidaat verzekerde af te ronden. Ook aan dit verzoek is AXA tegemoet gekomen. Indien een VA relaties bij AXA wil onderbrengen die op dit moment ergens anders verzekerd zijn, dan kan gebruikt worden gemaakt van de overbruggingsregeling. De overbruggingsperiode is dit najaar gesteld op maximaal 4 maanden in plaats van de standaard 3 maanden: vanaf 1 september 2002 tot januari 2003. Rekeninghoudend met de opzegtermijn van de
arbeidsongeschiktheidsverzekering bij de andere verzekeraar betekent dit dat wijzigingen in de gezondheidssituatie van de klant na de datum van medische acceptatie niet van invloed zijn op de door AXA geaccepteerde UNIM-arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Administratie op orde
AXA heeft begin 2001 een periode van zeer sterke groei doorgemaakt in de UNIM-arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook op dit moment groeit het marktaandeel van UNIM nog steeds, maar in een beter beheersbaar tempo. De organisatie van AXA-UNIM was begin 2001 niet genoeg gereed om bij de uitzonderlijke belangstelling voor het UNIM-product een acceptabel serviceniveau te bieden. Met name in de snelheid van verwerking van aanvragen is de situatie in de eerste helft van 2001 onbevredigend geweest. In het derde en vierde kwartaal van 2001 heeft AXA daarom structurele maatregelen genomen om het logistieke proces en de communicatie te verbeteren. Deze inspanning heeft z'n vruchten afgeworpen en vanaf het eerste kwartaal in 2002 is de situatie zo sterk verbeterd dat er geen administratieve achterstanden meer zijn. De doorlooptijden die nu gelden:

Een volledig en in één keer ingediende aanvraag is binnen 10 werkdagen na ontvangst technisch en medisch beoordeeld. Binnen 5 werkdagen na de beoordeling verstuurt AXA de keuringsbescheiden en/of andere informatieverzoeken naar de kandidaat verzekerde. De verzekeringsadviseur ontvangt hierover gelijktijdig bericht.
Na ontvangst van de keurings- en overige bescheiden door AXA, volgt binnen 10 werkdagen een acceptatiebevestiging of een acceptatievoorstel aan de kandidaat verzekerde. De VA ontvangt gelijktijdig bericht.
Na reactie van de kandidaat verzekerde volgt (eventueel) de polisopmaak en -verzending binnen 5 werkdagen.