Nieuwsbericht

donderdag 29 augustus 2002, 15.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Bromfietser gewond
Egmond aan den Hoef, woensdag 28 augustus 2002. Woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur is een 16-jarige bromfietsster uit Egmond aan den Hoef gewond geraakt na een botsing met een 12-jarige fietser uit Alkmaar. De bromfietsster reed over de Hoeverweg uit de richting van Egmond aan den Hoef toen zij naar links uitweek om een fietser in te halen. Hierbij zag zij de 12-jarige fietser die van de andere kant kwam over het hoofd waarna de sturen van de brommer en de fiets elkaar raakten. Het 16-jarige meisje is met verwondingen aan onder andere haar linkerhand naar het MCA in Alkmaar overgebracht, de jongen kon ter plaatse geholpen worden.

Hoofdwond na botsing
West-Graftdijk, woensdag 28 augustus 2002.
Woensdagmiddag even na 17.00 uur was er een botsing tussen twee auto's op de Provincialeweg in West-Graftdijk. Een auto met een 33-jarige vrouw uit Warder reed over de Burgemeester Dalenbergstraat vanuit de richting West-Graftdijk en verleende vervolgens geen voorrang aan een andere auto op het kruispunt met de Provincialeweg. De andere automobiliste, een 50-jarige inwoonster van Middenbeemster kon de vrouw niet meer ontwijken waarna een botsing ontstond. De inwoonster van Warder is met een hoofdwond en diverse kneuzingen overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

Hersenschudding na botsing
Bergen, woensdag 28 augustus 2002.
Woensdagavond heeft een 78-jarige bromfietser uit Alkmaar een hersenschudding en diverse schaafwonden opgelopen na een botsing met een 18-jarige fietser uit Zuid-Schermer op de Kogendijk in Bergen. De fietser reed omstreeks 19.10 uur over de Kogendijk vanuit Bergen, maar hield niet genoeg rechts waardoor de bromfietser tegen de fietser opreed. De fietser had geen verwondingen.

Diefstal van jetski's
Alkmaar, donderdag 29 augustus 2002.
Even na middernacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een bedrijf aan de Hazenkoog in Alkmaar. De inbrekers zijn vermoedelijk binnengekomen door het slot van het toegangshek open te slijpen en door vermoedelijk met een heftruck de overheaddeur open te tillen. Uit het bedrijf zijn een aanhanger met twee jetski's weggenomen De totale waarde van de ski's is bijna 12.000 euro.

Bromfietscontrole
Alkmaar, donderdag 29 augustus 2002.
Donderdagochtend is er van 8.00 uur tot 9.15 uur een bromfietscontrole geweest aan de Hoornseweg in Alkmaar. Hierbij zijn zeven bekeuringen uitgeschreven wegens rijden zonder helm, geen verzekering en snelheid.

Bedrijfsbusje gestolen
Heerhugowaard, donderdag 29 augustus 2002.
Tussen woensdag 22.00 uur en donderdag 8.20 uur is er een bestelbusje gestolen vanaf een bedrijventerrein aan de Costerstraat in Heerhugowaard. Het betreft een witte Iveco met het kenteken VH-HH-95. In het busje zat voor tienduizenden euro's aan flessen wijn.

NOORDKOP

Reeks auto-inbraken in de Noordkop

Den Helder, donderdag 29 augustus 2002.
Sinds 1 augustus 2002 is er een toename van het aantal auto-inbraken en autodiefstallen in het district Noordkop. Het aantal geregistreerde aangiften is toegenomen. In Den Helder en Anna Paulowna, hebben in de maand augustus respectievelijk 64 en 16 auto-inbraken plaatsgevonden. In Anna Paulowna heeft men
in de nacht van dinsdag 27 op woensdag 28 augustus elf keer een auto opengebroken.
Ook in de andere woonkernen komt het voor dat meerdere autobezitters de klos zijn. Men stroopt vaak per nacht een dorp of dorpskern af. Daarnaast zijn er in de afgelopen week verschillende auto's in Den Helder, Anna Paulowna en de Wieringermeer gestolen. De dader(s) rijden van het ene dorp naar het andere en stelen daar opnieuw een voertuig, om hun rit door de Noordkop voort te kunnen zetten. De politie heeft de afgelopen dagen kennis genomen van het feit dat verschillende getuigen de mogelijke dader(s) 's nachts bezig hebben gezien. Deze getuigen hebben echter pas later de politie gebeld. De politie doet hierbij een dringend beroep op de inwoners van de Noordkop om te bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief) op het moment dat men iets vreemd/verdachts ziet. De politie heeft in het geval van autocriminaliteit de ogen en oren van de bevolking nodig om verdachten aan te kunnen houden.

Verkeerscontroles
Slootdorp, woensdag 28 augustus 2002.
Op woensdag is er 11.15 uur tot 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden langs de Prins Bernardweg in Slootdorp. Er is één bekeuring uitgedeeld wegens te hard rijden.
't Veld, woensdag 28 augustus 2002.
Woensdagmiddag is er van 15.15 uur tot 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Rijdersstraat in 't Veld. In die periode zijn er 191 bestuurders gecontroleerd waarvan er 13 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 75 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur het maximum is.
Schagen, woensdag 28 augustus 2002.
Woensdag is er van 9.00 uur tot 15.30 uur een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Markt in Schagen. In deze periode zijn in totaal dertien bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het rijden in een onverzekerde auto, bellen tijden het autorijden en het niet-dragen van de autogordel.
Sint-Maartensvlotbrug, woensdag 28 augustus 2002. Woensdagavond is er van 18.20 uur tot 19.50 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Westerduinweg in Sint-Maartensvlotbrug. In deze periode zijn er 361 bestuurders gecontroleerd waarvan er 32 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 102 kilometer per uur, terwijl 60 kilometer per uur het maximum is.

Brommer gestolen
Den Helder, dinsdag 27 augustus 2002.
Tussen zondag 15.00 uur en dinsdag 15.00 uur is er een bromfiets gestolen vanaf de Willem Barendtszstraat in Den Helder. Het betreft een rode Tomos S25 met rode sterwielen en een hondenmand achterop. Het kenteken is TPX 153. De waarde wordt geschat op 950 euro.

Woninginbraak
Den Helder, donderdag 29 augustus 2002.
Tussen woensdag 23.00 uur en 6.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Gerritsz Geusstraat in Den Helder. De inbrekers hebben vermoedelijk via de brievenbus de voordeur weten te openen, want er zijn geen braaksporen. Naast 840 euro worden er een mobiele telefoon, een DVD-speler en een horloge vermist.

Botsing met hond
Den Helder, donderdag 29 augustus 2002.
Donderdagochtend omstreeks 9.00 uur is een 81-jarige inwoonster van Den Helder aan het hoofd gewond geraakt na een botsing met een hond. De vrouw reed over het fietspad aan het Middelzand waar ook een man zijn hond aan het uitlaten was. De hond liep los en stak het fietspad over op het moment dat de vrouw daar fietste. De vrouw kon de hond niet ontwijken en viel. De eigenaar van de hond riep de hond nog, maar deze reageerde hier niet op. De vrouw moet enkele dagen ter observatie in het Geminiziekenhuis blijven.

WESTFRIESLAND

Dodelijk ongeval
Hoogkarspel, woensdag 28 augustus 2002.
Woensdagmiddag omstreeks 15.15 uur heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de kruising Kerspelweg/De Gouw in Hoogkarspel. Een 74-jarige vrouw uit Enkhuizen kwam op haar brommer over De Gouw aangereden en reed de kruising met de Kerspelweg op, terwijl ze geen voorrang had. Op dat moment kwam er een bestelbusje aangereden die de vrouw raakte waardoor de vrouw in de berm werd geslingerd. Doordat de vrouw plotseling overstak kon de chauffeur van het busje niet meer tijdig remmen. De vrouw had een schedelbasisfractuur en was op slag dood.

Botsing met lantaarnpaal
Enkhuizen, woensdag 28 augustus 2002.
Woensdagavond zijn twee 15-jarige meisjes uit Enkhuizen gewond geraakt nadat zij met een brommer tegen een lantaarnpaal waren gereden. De meisjes zaten samen op een brommer en de bestuurster had het stuur niet onder controle. Hierdoor reed zij tegen een trottoirband en vervolgens tegen een lantaarnpaal. De meisjes zijn naar het Westfries Gasthuis overgebracht. Een van de slachtoffers had rugklachten, de ander een aantal breuken in het linkerbeen.

Verkeerscontrole
Grootebroek, donderdag 29 augustus 2002.
Van 7.30 uur tot 8.45 uur is er een brommercontrole geweest aan de Raadhuislaan, Wijzend en Stede Broecweg in Grootebroek. In die periode zijn 26 bromfietsen gecontroleerd waarvan er 17 een bekeuring wegens diverse gebreken aan de brommers.

Diefstal boot
Berkhout, zondag 25 augustus 2002.
In de nacht van zaterdag op zondag is er een rubberboot met buitenboordmotor gestolen vanaf De Hulk in Berkhout. De boot betreft een grijze Zodiac met een zwarte Suzukimotor. De totaalwaarde bedraagt ongeveer 1400 euro.

Aanhouding drugshandelaar
Enkhuizen, donderdag 29 augustus 2002.
De politie heeft deze week een 53-jarige inwoner van Enkhuizen aangehouden wegens handel in amfetamine. De man is voorgeleid en bekende dat hij in harddrugs handelde. Hij zit voorlopig vast. Het onderzoek loopt nog.

Aanhouding man na poging tot doodslag
Enkhuizen, donderdag 29 augustus 2002.
Deze week heeft de politie een man aangehouden die gepoogd heeft zijn vrouw om het leven te brengen. De man, een 35-jarige inwoner van Enkhuizen, kreeg van zijn 23-jarige vrouw te horen dat zij bij hem weg wilde gaan en sloeg vervolgens door en wilde haar wurgen. Toen de man dacht dat ze dood was heeft hij geprobeerd zichzelf om het leven te brengen met een overdosis pillen en drank. Dit is niet gelukt. De vrouw was ondertussen bijgekomen en heeft de politie gebeld die de man thuis aantrof. De man is aangehouden en wordt binnenkort voorgeleid.

Aanhouding notoire bedreiger/mishandelaar
Enkhuizen, donderdag 29 augustus 2002.
De politie heeft deze week een 22-jarige inwoner van Enkhuizen aangehouden. De man heeft sinds 18 december 2001 vier keer mensen bedreigd en mishandeld op diverse locaties in Enkhuizen. Hij heeft onder andere een vrouw en een treinmachinist met de dood bedreigd. De man heeft een dagvaarding gekregen en moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

Botsing met camper en motor
Spanbroek, donderdag 29 augustus 2002.
Op donderdagochtend omstreeks 9.40 uur is er een botsing ontstaan tussen een camper en een motorfiets. De bestuurder van de camper, een 47-jarige inwoner van Alkmaar, reed over de Spanbroekerweg vanuit de richting van Opmeer toen hij naar links uitweek om een fietser in te halen. Op dat moment was een 46-jarige motorrijder uit Obdam al bezig om de camper in te halen, waardoor een aanrijding tussen beide voertuigen ontstond. De bestuurders hebben geen letsel opgelopen.