Provincie Groningen


Groningen, 27 augustus 2002 Besluitenlijst nr. 25
Besluitenlijsten afgelopen jaren


1. GS hebben de Uitwerkingsnotitie Compensatie Bos en Natuur definitief vastgesteld. In de notitie worden de beleidsregels vastgesteld voor de toepassing van het compensatiebeginsel. Dit compensatiebeginsel is reeds vastgelegd in het POP (en daarvoor in het streekplan van 1994).

2. GS hebben besloten een subsidieverzoek van de Faculteit der Economische Wetenschappen van de RUG voor de organisatie van een congres af te wijzen, omdat in principe geen bijdragen worden verleend aan individuele congressen/symposia.
3. GS hebben besloten de gedoogbeschikking voor Electroschmeltzwerk Delfzijl aan te scherpen en te verlengen tot 1 juni 2003. De aan ESD afgegeven gedoogbeschikking loopt af op 1 september 2002. Aangezien het nog enige tijd zal duren voordat de Raad van State een uitspraak doet in de beroepszaak tegen de WM-vergunningen zal de gedoogbeschikking moeten worden verlengd. Voor meer informatie, zie persbericht nr.140, d.d. 27-08-02.

4. GS hebben de concept-gedoogbeschikking vastgesteld voor Nedmag Industries BV te Veendam voor het injecteren van bij Nedmag ontstaan gips in het caverneveld nabij Tripscompagnie. De gedoogbeschikking loopt af op uiterlijk 1 mei 2003.
5. GS hebben besloten een subsidie van 20.249,95 te verlenen aan de Hulpverleningsdienst (HVD) als tegemoetkoming in de kosten die de HVD heeft verleend aan RTV-Noord ten behoeve van de rampenfunctie van RTV-Noord. Voor meer informatie, zie persbericht nr.136, d.d. 27-08-02.

6. GS hebben besloten een subsidie van 12.000,- te verlenen aan de Hulpverleningsdienst (HVD) voor de productie van een intergemeentelijk rampbestrijdingsplan "vervoer gevaarlijke stoffen per spoor". Voor meer informatie, zie persbericht nr.137, d.d. 27-08-02.

7. GS hebben besloten een subsidie van 14.283,- te verlenen aan de NLTO voor het project "Rogge groeit, Westerwolde bloeit" van de werkgroep Duurzame Landbouw Oldambt-Westerwolde. Voor meer informatie, zie persbericht nr.138, d.d. 27-08-02.
8. GS hebben besloten een subsidie van 30.000,- te verlenen aan de Stichting Loodskotter Eems voor de afbouw van een loodskotter. Voor meer informatie, zie persbericht nr.139, d.d. 27-08-02.
9. GS hebben het bestemmingsplan "Begraafpark ten Boer" van de gemeente Ten Boer grotendeels goedgekeurd. Goedkeuring is onthouden aan een in de voorschriften opgenomen wijzigingsbevoegdheid voor de bouw van een aula.
10. GS hebben besloten een subsidie van 2.897,65 te verlenen aan jeugdtheatergezelschap De Citadel voor het maken van een gevelaanduiding om de fysieke zichtbaarheid van De Citadel te vergroten. De Citadel zal ter gelegenheid van haar 10-jarig bestaan dit jaar meer voorstellingen in eigen huis gaan spelen. In relatie tot de stimulering van het bereik van de gezelschappen in de stad hebben GS besloten deze subsidie te verlenen.
11. GS hebben besloten een subsidie van 1.135,- te verlenen aan de stuurgroep Groninger Onderwijsdag voor de Groninger Onderwijsdag 2002. Deze dag wordt sinds de jaren '90 mede op initiatief van de provincie georganiseerd.

12. GS hebben besloten een subsidie van 7.800,- beschikbaar te stellen aan de Stichting 1000 jaar Westerkwartier voor het educatieproject "1000 jaar Westerkwartier" vanuit het Actieprogramma Cultuurbereik. Doel van het project is om jongeren van 9 t/m 14 jaar uit het Zuidelijk Westerkwartier te interesseren voor de regionale cultuurgeschiedenis en de relatie met het onderwijsveld te versterken.

13. GS hebben besloten een subsidie van 8.350,- te verlenen vanuit het Actieprogramma Cultuurbereik aan de Regioraad Noordoost-Groningen voor de aanstelling van een streekarchivaris.
14. GS hebben na een sollicitatieprocedure de heer H. van der Markt benoemd tot voorzitter van de Provinciale Adviesraad Beeldende Kunst (PABK) voor de periode van 1 september 2002 tot 1 september 2005.

15. GS hebben besloten een verklaring van geen bezwaar te verlenen voor de vestiging van een kantoor, museum, theeschenkerij en pension aan de Hamdijk 22 te Nieuweschans.

16. GS hebben besloten een verklaring van geen bezwaar te verlenen voor de vestiging van en autoschadeherstelbedrijf aan de Nulweg in Ter Apel.

17. GS informeren een inwoner van de provincie naar aanleiding van zijn vragen over het fietspad langs de N973 tussen Vriescheloo en Bellingwolde. Het is bromfietsers niet toegestaan gebruik te maken van dit fietspad. GS geven aan dat zij in het regulier overleg met de regiopolitie zullen vragen frequenter toezicht te houden.
18. De subsidieaanvraag van F.F.J. Bernlef voor aanschaf materiaal ten behoeve van de Kameleon-film hebben GS afgewezen. De aanvraag voldoet niet aan de subsidievoorwaarden.

19. GS hebben besloten Akzo Nobel Chemicals BV een voorwaarschuwing te geven naar aanleiding van het niet zo spoedig mogelijk melden van een ongewoon voorval. Op 20 juni 2002 is bij Akzo in Framsum, een middelgroot gasalarm geweest, dat conform artikel 17, lid 2 van de Wet Milieubeheer rechtstreeks en zo spoedig mogelijk gemeld had moeten worden aan de Provincie. De melding werd ruim 2 uur na het begin van het interne alarm gedaan, wat geen invulling is van het begrip z.s.m.

20. GS hebben besloten een verklaring van geen bezwaar te weigeren voor de bouw van de productiehal en bedrijfswoning nabij de Provinciale weg te Kornhorn op basis van het advies van de commissie bestemmingsplannen, omdat het bouwplan niet past binnen het provinciaal omgevingsbeleid.

21. GS hebben besloten een verklaring van geen bezwaar te weigeren voor de vestiging van een drietal bedrijven op het bedrijventerrein Marumerlage. De bedrijven hebben onvoldoende relatie met de doelstelling van het terrein (i.c. snelweggebonden).

22. In verband met de voorgenomen aanbesteding van het openbaar stad- en streekvervoer Groningen en Drenthe, is aan enkele adviesbureaus een offerte gevraagd wat betreft ondersteuning van het aanbestedingsproces. GS hebben hun keuze laten vallen op Verkeersburo Diepens en Okkema BV.

23. GS hebben besloten Avifauna Groningen voor de activiteiten van de Knobbelzwanenwerkgroep in 2002 een subsidie te verlenen van 2.508,--. Doel van het project is door veldonderzoek inzicht te krijgen in factoren die het aantalsverloop bepalen van Knobbelzwanen in de provincie Groningen. Het onderzoek leert belangrijke informatie op voor het provinciaal biologisch meetnet en heeft daarnaast een educatieve functie naar het publiek en vrijwilligers.

24. GS hebben besloten Avifauna Groningen voor de activiteiten van de wadvogelwerkgroep een subsidie te verlenen van 670,-- aan. Deze werkgroep voert tellingen uit die van groot belang zijn om de aantalsontwikkelingen van ganzen, eenden, steltlopers, meeuwen en sterns te volgen en daarmee het belang van de Groninger kust aangeven.

25. GS hebben besloten een eenmalige subsidie van 2.269,-- te verlenen aan de Stichting de Nationale Toekomstprijs 2002.
26. Het college van GS heeft besloten aan een drietal particulieren bijdragen te verlenen in het kader van de "subsidieregeling erfgoedlogies particulieren" conform aan de regeling gekoppelde kwaliteitseisen. Het betreft 90.750,-- ten behoeve van de realisering van vier kamers (met receptie en ontbijtruimte) te Noordbroek, 45.378,-- ten behoeve van de realisering van twee kamers te Vierhuizen en 15.866,65 ten behoeve van de realisering van 1 kamer te Oosterwijtwerd.

27. GS hebben besloten het subsidieverzoek van 6.000,-- van de faculteit Bedrijfskunde van de RUG af te wijzen. Het betreft een verzoek om een bijdrage in de organisatiekosten van een symposium over "Internationalisation of Small en Medium Sized Enterprises".
28. GS adviseren de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek de dorpswierde te Rottum aan te wijzen als beschermd monument. Binnen de dorpswierde zijn restanten van het 13e eeuws klooster te Rottum. En om de dorpswierde in Tinallinge (gemeente Winsum) aan te wijzen als beschermt archeologisch monument.
29. GS hebben besloten Milieudefensie Groningen voor diverse projecten in 2002 in de provincie Groningen een subsidie toe te wijzen van 475,--.

30. Het college van GS heeft besloten een bijdrage van 4.512,-- te verlenen als bijdrage in de kosten voor een "concretiseringsonderzoek erkenning Nedersaksisch deel III". De federatie SONT zal dit onderzoek naar de erkenning van het Nedersaksisch in het kader van het Europees Handvest deel III uitvoeren. Het is een gezamenlijk onderzoek met de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe en de gemeenten Oost- en West Stellingwerf.

31. GS hebben besloten het Alfa-college een tweetal subsidies te verlenen voor het project vrijwilligersstage onderwijs, te weten 93.000,-- voor de unit welzijn en 37.840,-- voor de unit administratie.

32. GS hebben besloten het subsidieverzoek van de Stichting Ook.jij af te wijzen. Het betreft subsidie voor de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de internetsite die de stichting heeft opgezet voor verstandelijk gehandicapten (www.ookjij.nl). Dit omdat de subsidie betrekking heeft op de jaarlijkse beheerskosten.
33. GS hebben naar aanleiding van een advies van de statencommissie Welzijn, Zorg en Cultuur besloten om de organisatie van de 4 Mijl van Groningen een extra subsidie van 7.500,- te verlenen. Voor meer informatie, zie persbericht nr.141, d.d. 27-08-02.
Besluitenlijsten afgelopen jaren