Ingezonden persbericht


Nieuwe Acer Veriton 3500 en Veriton 7500
desktop pc s met hoge prestaties en efficiëntie - een troef voor het MKB

s-Hertogenbosch, 29 augustus 2002 Acer blijft het populaire gamma Veriton desktop PC s uitbreiden met de recente introductie van twee nieuwe desktopmodellen: de Veriton 3500, in een slanke, ruimtebesparende behuizing, en de Veriton 7500, in een stevige minitoren. Als antwoord op de businessvereisten inzake betrouwbaarheid en hoge prestaties zijn de Veriton 3500 en de Veriton 7500 uitgerust met de krachtige Intelâ Pentiumâ 4-processor met i845-chipset die zakelijke gebruikers een krachtig en stabiel computerplatform oplevert.

Kevin O Donoghue, Business Manager voor pc s en Servers bij Acer Europa: We hebben de recentste technologieën geïntegreerd in de nieuwe Acer Veriton-modellen om in te spelen op de veeleisende criteria van het MKB bij de investering in intelligente pc s, namelijk een betrouwbaar en beheerbaar product, een lange en productieve levenscyclus en lage cost of ownership.

Efficiëntie en optimale prestaties.
De nieuwe Veriton 3500 en Veriton 7500 zijn speciaal ontworpen voor productiviteitsbewuste het MKB en bevatten de laatste snufjes inzake geheugentechnologie voor een snelle en efficiënte gegevensdoorvoer, naast een nauwkeurige geheugen toewijzing voor evenwichtige grafische en systeemprestaties. Ook aan de behoeften inzake vlotte netwerking en communicatie in de huidige heterogene kantoornetwerken werd gedacht: het Veriton-gamma werd uitgerust met een ingebouwde LAN en is compatibel met draadloze LAN. Een geïntegreerde Intelâ LDCM (LANDesk Client Manager) vergemakkelijkt bovendien het beheer van pc s in een netwerk: snelle opsporing en oplossing van hardwareproblemen, wanneer deze zich zouden voordoen.

Duurzaam ontwerp met lage cost of ownership.
Als garantie tot betrouwbaarheid bij het uitvoeren van dagelijkse en kritieke taken, werden alle Veriton kantoor pc s onderworpen aan strenge kwaliteits- en duurzaamheidstests.

Voor alle zekerheid en om het systeem volledig te beschermen tegen beschadiging door warmte, heeft Acer de Veriton-kantoor pc s ook voorzien van een tool voor warmtecontrole van de hardware die een geïntegreerde beveiliging bevat met waarschuwing bij te hoge temperatuur of stopzetting van het systeem.

Een op en top Intel®-oplossing , gecombineerd met componenten van hoge kwaliteit en andere ingebouwde beveiligingsfuncties zoals een alarm bij indringing en een lock pad, vormen Acer s garantie dat de Veriton 3500 en Veriton 7500 de groei en het succes van het MKB nog vele jaren zullen blijven ondersteunen.

Bruto richtprijs exclusief BTW: Veriton 3500 940 Euro en Veriton 7500 940 Euro Visuals van de Veriton 3500 en 7500 vindt u op http://www.acer.nl/temp/veriton3500 en http://www.acer.nl/temp/veriton7500

Acer in het kort
Acer werd in 1976 opgericht en behoort tot de top tien in de wereld voor de verkoop van merkpc s. Het is op marketing- en dienstenvlak actief in Azië-Pacific, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en het Midden-Oosten en ondersteunt dealers en distributeurs in meer dan 100 landen. Naast het aanbod van een breed spectrum IT-producten en diensten is Acer ook een toonaangevende vernieuwer inzake e-business. Het biedt e-enabling-oplossingen die IT-producten combineren met een gamma diensten dat wordt geleverd via de globale infrastructuur van Acer. Acer commercialiseert onder meer kantoorpc s, notebookpc s, servers, schermen, personal digital assistants (PDA), naast een gamma IT-accessoires en MegaMicro-ready IT-producten.

In Europa is Acer de 5de grootste PC-leverancier met een globale marktgroei van 9,6% in 2001 (t.o.v. een gemiddelde marktgroei van 4,7%). Op de markt van de draagbare pc s is Acer het 4de merk met een groei van 16,8% in 2001 (t.o.v. een gemiddelde marktgroei van 8%). Deze dominantie van Acer op de mobiele pc-markt is het meest uitgesproken in Italië en de Tsjechische republiek waar het marktleider is en ook in Oostenrijk, Spanje en Zwitserland waar het de tweede plaats bekleedt. (Bron gegevens: Dataquest Rapport - Q4/2001).

De groei van Acer voor 2002 in EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) zou volgens voorspellingen 10% hoger liggen dan de gemiddelde voorziene marktgroei van 3,2%.