Delft Instruments N.V.

P E R S B E R I C H T

Delft Instruments rondt participatie af in Amerikaans bedrijf MTS

Delft Instruments N.V. maakt bekend dat de op 27 juni 2002 aangekondigde gesprekken met Medical Technology Services Inc. (MTS), gevestigd in Aurora, Ohio (U.S.A.), over het nemen van een 40% belang in hun onderneming succesvol zijn afgerond. Voor de verwerving van deze participatie is een bedrag van circa EUR 1 miljoen in contanten betaald uit eigen kasmiddelen.

MTS heeft 37 medewerkers en levert producten en diensten op het gebied van PACS en "diagnostic imaging" en Received: from Hilten-MTA by hilten_01.vanhilten.richt zich vooral op Imaging Centers en ziekenhuizen met circa 300 bedden, die gereed zijn om de stap van analoge naar digitale systemen te maken. De onderneming is jong en heeft zich tot voor enkele jaren primair gericht op technisch onderhoud en opleidingen in de medische wereld. MTS heeft marketing overeenkomsten met Delft Instruments' dochters Nucletron (ThoraScan) en Rogan Medical Systems (PACS-software).

Het is de intentie dat MTS zich met de ondersteuning van Delft Instruments ontwikkelt tot een middelgrote systeem integrator en dienstverlener op de Amerikaanse markt.
De Raad van Bestuur van Delft Instruments verwacht met deze participatie haar aanwezigheid op de markt van PACS en Thorax Imaging systemen te kunnen versnellen.
Delft Instruments heeft de optie om na drie jaar een meerderheidsbelang van 60% en na vijf jaar de resterende aandelen van MTS te verwerven.

De naam van de onderneming wordt veranderd in MTS-Delft. MTS-Delft is ondergebracht in de Sector "Delft Medical".

Delft Instruments N.V., genoteerd aan en opgenomen in de NextEconomy index van de effectenbeurs Euronext Amsterdam, is de holding van een internationale groep van ondernemingen met circa 1000 medewerkers en een jaaromzet van bijna EUR 200 miljoen. Delft Instruments verkoopt voornamelijk onder eigen regie ontwikkelde en vervaardigde hoogwaardige instrumenten, software en systemen voor medische en industriële toepassingen, aangevuld met handelsproducten.
Raad van Bestuur Delft Instruments N.V.
Delft, 29 augustus 2002

Voor nadere informatie: E.H. de Groot, Voorzitter Raad van Bestuur Tel. 015 2601206
E-mail : ehdegroot@delftinstruments.nl

Website Delft Instruments: http://www.delftinstruments.com Website MTS: http://www.MedTechServ.com