HET NAT. PARK DE HOGE VELUWE

Spectaculaire bronsttijd in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

De komende maand september staat in Het Nationale Park De Hoge Veluwe in het teken van de paartijd van de edelherten. Het is een machtige ervaring om het bronstritueel in het echt mee te maken. Het Park organiseert speciale bronstwandelingen en fietstochten.

Bronstliefhebbers kunnen het beste aan het eind van de middag naar één van de wildobservatieplaatsen in het Park gaan. Het Park is tot acht uur 's avonds open. Op de website van De Hoge Veluwe (www.hogeveluwe.nl) is te vinden waar de wildobservatieplaatsen gelegen zijn. Ook is hier een actuele 'wildverwachting' te lezen. De wildverwachting geeft een beeld waar, wanneer en welke dieren er in de afgelopen dagen gezien zijn.

De kans dat er daadwerkelijk wild in het Park gezien wordt is in de bronstijd zeer groot. Tevens zal het burlen van de edelherten, van het begin van de avond tot diep in de nacht, te horen zijn over de velden van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Voor volwassenen organiseert De Hoge Veluwe van 2 tot en met 29 september dagelijks bronstwandelingen en fietstochten vanaf het Bezoekerscentrum. Deze starten om 17.00 uur in de filmzaal met de film 'Het Edelhert' van Luc Enting en aansluitend vertrekken de deelnemers onder leiding van deskundige gidsen van de 'Vrienden van De Hoge Veluwe'. De wandeling voert naar een wildobservatiehut. De fietstocht gaat langs verschillende wildobservatieplaatsen.

Tevens organiseert het Park voor de jeugd een speciale dag. Op 21 september gaat boswachter Henk Ruseler op pad met jongeren tussen de 10 en 15 jaar. Het thema is ontleent aan de Nationale Jeugdnatuurweek: communiceren in de natuur. Het communicatiemiddel, is in de maand september het machtige geburl van de edelherten. In de avondschemering gaan de jongeren samen met Henk op zoek naar burlende herten en andere communicatie uitingen van de natuur op De Hoge Veluwe.

De deelname aan de bronstactiviteiten is gratis, behoudens de entree van De Hoge Veluwe, wel is het noodzakelijk om zich vooraf aan te melden bij het Bezoekerscentrum. Tel: 0900-4643835 (of
0900-hogeveluwe)