Gemeente Tiel


Openbare mededelingen 29 augustus 2002

Bouwen

Aangevraagde bouwvergunningen

* Peadologische Instituutschool, wijzigen schoolgebouw, Dahliastraat 27 (20-08-2002)

* F.L.C.C.M. van de Wouw, veranderen hobbyruimte, Simon Vestdijkstraat 46 (16-08-2002)

* B. van Beusichem, veranderen schuur, Ooijstraat 16 (21-08-2002)
De publicatie van aangevraagde bouwvergunningen heeft slechts een informerend karakter. Tegen een aangevraagde bouwvergunning kan geen bezwaarschrift worden ingediend. Dat kan pas als de vergunning is verleend.

Verleende bouwvergunning

* Gemeente Tiel, plaatsen Jongeren Ontmoetings Plaats, Dr. J.M. den Uyllaan 0 (22-08-2002)

Geweigerde bouwvergunning

* Bouwburo Herman Bosman, plaatsen twee dakkapellen, Kaardebol 10 (21-08-2002)

Deze besluiten liggen zes weken, ingaande op de dag na de bij de vergunning vermelde verzenddatum, ter inzage bij de balie Bouwen en Wonen. U kunt de besluiten inzien van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Een ieder wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, kan gedurende deze termijn, tegen dit besluit een bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders indienen. Zie verder in de rubriek `Bezwaarschrift'.

Vrijstellingsprocedure ex artikel 15 Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en wethouders maken bekend dat er plannen zijn voor het wijzigen van het bestaande kruispunt Rivierenlandlaan - Burgemeester Meslaan in Tiel in een rotonde. Hierdoor vindt er ter plaatse een geringe verschuiving plaats van de rijbaan (asfalt), fietspad (asfalt), verkeersgeleiders (klinkers), het voetpad en de berm.

Bovengenoemde werkzaamheden zijn in strijd met de voorschriften van het ter plaatse geldende bestemmingsplan Drumpt Zuid `79. Het college is echter voornemens om van de in de bestemmingsvoorschriften opgenomen mogelijkheid tot het verlenen van vrijstelling gebruik te maken, ten behoeve van het realiseren van de voorgenoemde rotonde.

Alvorens hiertoe over te gaan ligt de tekening waarop de rotonde is aangegeven vanaf vrijdag 30 augustus 2002 tot en met donderdag 26 september 2002 ter inzage bij de balie Bouwen en Wonen om iedere belanghebbende in de gelegenheid te stellen kennis te nemen van de voorgenomen werkzaamheden om zijn/haar zienswijze omtrent dit voornemen schriftelijk (Postbus 6325, 4000 HH Tiel),dan wel mondeling kenbaar te maken. Indien u de zienswijze mondeling naar voren wilt brengen kunt u contact opnemen met mevrouw E. Heijnen, afdeling Bouwen en Milieu, telefoon (0344) 63 71 22.

Eindverslag inspraak voorontwerp-bestemmingsplan Tiel-Oost (Bulkweg 4-6)
Om op het huidige NUON terrein aan de Bulkweg 4-6 de vestiging van een Gamma bouwmarkt en een Kwantum woondiscount mogelijk te maken is een voorontwerp-bestemmingsplan opgesteld voor dit perceel. Voor deze beslissing is een inspraakprocedure gehouden. Het eindverslag van deze procedure is in juli 2002 opgesteld. Dit eindverslag is openbaar en ligt vanaf 30 augustus, gedurende vier weken, ter inzage bij Publieksvoorlichting en bij de Openbare Bibliotheek (Kloosterstraat 3). Tijdens deze periode kunnen inspraakgerechtigden schriftelijk een klacht indienen over de wijze van uitvoering van de inspraakverordening en over de gevoerde inspraakprocedure bij Burgemeester en Wethouders, Postbus 6325, 4000 HH Tiel.

Onteigening Bestemmingsplan Bedrijvenpark Medel 1998 De Burgemeester van Tiel maakt in gevolge van artikel 80 van de Onteigeningswet bekend dat met ingang van 30 augustus 2002 gedurende vier weken bij Publieksvoorlichting en in de Openbare Bibliotheek, Kloosterstraat 3 in Tiel, voor iedereen het plan tot onteigening Bedrijven park Medel ter inzage ligt. In dit plan zijn percelen of gedeelten daarvan aangewezen waarvan de onteigening geschiedt ten name van de gemeente Tiel. Deze onteigening is noodzakelijk voor de uitvoering van het bestemmingsplan Bedrijvenpark Medel.

In het belang van de Ruimtelijke Ordening voorziet dit bestemmingsplan voor de in het plan tot onteigening aangeduide percelen, in de bestemmingen: verkeersdoeleinden, parkvoorziening en en werkterrein en depot (tijdelijke dubbelbestemming). De betreffende percelen zijn globaal gelegen in het gebied direct ten noorden van de Rijksweg A15 en de toekomstige Betuweroute, tussen het Amsterdam - Rijnkanaal en de Prins Willem Alexanderbrug.

De stukken betrekking hebbende op de onderhandelingen met gerechtigden zullen, op basis van artikel 10 van de Wet Openbaarheid van bestuur niet ter inzage liggen.

Belanghebbenden kunnen gedurende bovenvermelde termijn hun schriftelijke zienswijze over het plan tot onteigening sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel, postbus 6325, 4000 HH Tiel.

Belanghebbenden kunnen ook verzoeken om gedurende bovenvermelde termijn hun zienswijze mondeling in te dienen. Hiertoe kunt u een afspraak maken met de heer B.C.J. Bosman, telefoon (0344) 63 73 27. Van deze mondeling ingediende zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

Vergunningen

Verleende vergunning

* Bouwcombinatie BR4 v.o.f in Tiel voor het maken van een in-/uitrit naar de Westroijen sestraat ten behoeve van het transport van bouwmateriaal voor het te bouwen geluids scherm aan de westzijde van de Industrieweg. Tot het einde van dit jaar wordt van de in-/uitrit gebruik gemaakt (Verzenddatum: 22 augustus 2002).

Alle op dit onderwerp betrekking hebbende stukken liggen ter inzage bij Publieksvoorlichting.
Een ieder wiens belang rechtstreeks bij het besluit is betrokken kan ingevolge de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken, gerekend vanaf de dag na de achter de vergunning vermelde verzenddatum bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders. Zie verder de rubriek `Bezwaarschrift'

Verkeer

Lambert Hendrikstraat
Zaterdag 31 augustus 2002 van 08.00 uur tot 22.00 uur is vanwege festiviteiten de Lambert Hendrikstraat gesloten voor bestuurders.

Oliemolenwal
Vanwege bouwwerkzaamheden wordt de Oliemolenwal maandag 2 september 2002 van 12.00 uur tot 17.00 uur gesloten voor bestuurders.

Wadensteinlaan
Vanwege een straatfeest wordt zaterdag 31 augustus 2002 een gedeelte van de Wadensteinlaan van 14.00 uur tot 24.00 uur gesloten voor bestuurders. Het betreft het gedeelte gelegen tussen de Nijenborglaan en de Wijenburghlaan.

Weegbree
Vanwege het aanbrengen van een tweetal fietsoversteken is vanaf maandag 19 augustus 2002, 07.00 uur tot en met dinsdag 1 oktober 2002, 17.00 uur de Weegbree (in gedeelten) gesloten verklaard voor bestuurders. Een omleidingsroute wordt aangegeven.

Varkensmarkt, Ruiterstraat en gedeelte Zoutkeetstraatje Vanwege reconstructiewerkzaamheden aan de winkelpromenade zijn vanaf maandag 26 augustus 2002 tot en met vrijdag 6 september 2002 de Varkensmarkt, Ruiterstraat en een gedeelte van het Zoutkeetstraatje gesloten voor bestuurders. Een omleidingsroute wordt door borden aangegeven en zal gaan via de Tolhuisstraat, Kleibergsestraat en het Plein. De Tolhuis straat wordt tijdelijk twee richtingsverkeer.

Overig

Verplaatsen warenmarkt (Reminder)
In de periode van 12 augustus t/m 7 september 2002 wordt in het kader van de herinrichting winkelpromenade de Varkensmarkt herstraat. Gedurende deze periode laten de werkzaamheden het niet toe dat op de Varkensmarkt op maandag en zaterdag de warenmarkt plaatsvindt. Met toepassing van het bepaalde in artikel 2 onder b. van de Marktverordening Tiel 1997 zal het gedeelte van de reguliere maandagmiddag- en de zaterdagmarkt waarvan de standplaat sen zijn gesitueerd op de Varkensmarkt, verplaatst worden naar de Markt (in de volksmond: Groenmarkt) met een `overloop' naar de Kleibergsestraat op de volgende dagen:

* maandag: 2 september 2002;

* zaterdag: 31 augustus 2002.

Bezwaarschrift

Wanneer uw belang rechtstreeks is betrokken bij een vergunning/melding, kunt u tijdens de inzagetermijn van de betreffende vergunning/melding een bezwaarschrift indienen. Een bezwaarschrift kunt u indienen bij burgemeester en wethouders, tenzij bij de vergunning/melding anders is vermeld.

Het postadres voor uw bezwaarschrift is: postbus 6325, 4000 HH Tiel.

Een bezwaarschrift moet ondertekend zijn en in ieder geval de volgende gegevens bevatten:

* naam en adres (inclusief postcode) van de indiener;
* de datum;

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt;
* de motieven van het bezwaar;

* de handtekening.

Een bezwaarschrift gesteld in een vreemde taal dient voorzien te zijn van een vertaling. Het ontbreken van deze gegevens kan tot niet ontvankelijkheid van het bezwaarschrift leiden.

Voorlopige voorziening
Als u vindt dat uw belangen spoedeisend zijn, kunt u bij de President van de rechtbank te Arnhem een verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Een dergelijk verzoek, gericht aan de president, kan pas worden ingediend nadat bezwaar is gemaakt. Dit verzoek moet dezelfde gegevens bevatten als het bezwaarschrift. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven. Het postadres is : Arrondissementsrechtbank Arnhem, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

Betuweroute

In deze rubriek informeert de Projectorganisatie Betuweroute de omwonenden over de aanleg van de Betuweroute in en rondom de gemeente Tiel. Als u na het lezen van deze informatie nog vragen heeft, dan kun u gerust contact opnemen met Kim Assink van de Projectorganisatie Betuweroute, te bereiken op telefoonnummer (0344) 69 80 97.

Open dag Betuweroute zaterdag 7 september

Op zaterdag 7 september bent u van 10.00 tot 16.00 uur van harte welkom in ons informatie centrum in Tiel. De hele dag kunt u informatie over de werkzaamheden krijgen, een geluidsdemonstratie bijwonen en films over de aanleg van de Betuweroute bekijken. Wij staan de hele dag klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt op deze dag ook twee bouwlokaties bezichtigen: de verdiepte ligging in Meteren en de bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Echteld.
Een gratis pendelbusje brengt u van Tiel naar de genoemde lokaties en weer terug.
Ook voor kinderen zijn leuke activiteiten georganiseerd. Er is een kleurwedstrijd en ze kunnen een echte schat opgraven.

Heiwerkzaamheden voor geluidsscherm A15 ter hoogte van de Hennepe

Vanaf maandag 2 september vinden de laatste heiwerkzaamheden plaats voor het geluids scherm langs de A15 tussen de Rivierenlandlaan en Industrieweg. De heistelling begint ter hoogte van de Rivierenlandlaan en rijdt richting de Industrieweg waar het ongeveer drie weken later arriveert. Voorafgaand hieraan vinden ter hoogte van de Hennepe vanaf 19 augustus voorbereidende grondwerkzaamheden plaats, zoals het ontgraven van de grondwal. Ook wordt het oude geluidsscherm verwijderd.

Tijdelijke afsluiting afrit Tiel (afrit 33)

Voor de heiwerkzaamheden van het geluidsscherm langs zuidelijke afrit van de A15 in Tiel, is het noodzakelijk deze afrit (afslag 33) tijdelijk af te sluiten. De omleidingsroute wordt met verkeersborden aangegeven.
De afsluiting vindt plaats tussen 10.00 uur en 19.00 uur op:
* maandag 9 september 2002 tot en met donderdag 12 september 2002;
* maandag 16 september 2002.

Start plaatsen geluidsscherm A15 tussen Rivierenlandlaan en Industrieweg

Eind december 2002 heeft de aannemer het deel van het geluidsscherm tussen de Rivierenlandlaan en Industrieweg geplaatst. In deze tussenliggende maanden worden werkzaamheden verricht als het plaatsen van kolommen, plinten en panelen. Deze werkzaamheden beginnen in september en geven niet dezelfde overlast als heien, maar dagelijks wordt wel gebruik gemaakt van mobiele kranen en andere voertuigen. Na het plaatsen van het geluidsscherm legt de aannemer het onderhoudspad aan.