FACTLANE


13 miljoen gebruikers van de Krantenbank

Sinds mei 2001 kunnen bibliotheken zich aanmelden voor de Krantenbank. Al 930 bibliotheken hebben dat tot nu toe gedaan, zodat 13.012.472 inwoners van Nederland in bijna alle bibliotheken toegang hebben tot de archieven van de belangrijkste, landelijke dagbladen, te weten: De Volkskrant, NRC Handelsblad, Het Parool, Trouw en het Algemeen Dagblad. De Krantenbank is dus zeker een succes te noemen!

De openbare bibliotheek
De Krantenbank is een extra service en heeft voor de bezoekers van de bibliotheek een grote toegevoegde waarde. Het online raadplegen van de krantenarchieven is immers veel makkelijker dan het zoeken in knipselmappen. De archieven bieden actuele, betrouwbare en complete informatie. De Openbare Bibliotheek is altijd in de buurt en vormt met zijn vele vestigingen de ideale plek om de Krantenbank te raadplegen. Op www.krantenbank.nl is te zien of de bibliotheek bij u in de buurt al beschikt over deze dienst.

Wat is de Krantenbank?
Met de Krantenbank, een dienst van FactLANE, is het mogelijk online te zoeken in de archieven van het Algemeen Dagblad, de Volkskrant, NRC Handelsblad, Het Parool en Trouw. FactLANE en het NBLC, de branchevereniging van openbare bibliotheken, hebben in februari 2001 een overeenkomst gesloten over het aanbieden van de archieven aan alle openbare bibliotheken.

Hoe werkt de Krantenbank?
Zoeken in de Krantenbank is net zo eenvoudig als zoeken met een zoekmachine op internet. Gezocht kan worden op verschillende trefwoorden, op datum van verschijnen en op soort artikel. Het is ook mogelijk te kiezen in welke krant(en) men wil zoeken. Zo is het mogelijk alle artikelen over het gezochte onderwerp te vinden. Aan de Krantenbank wordt 'de krant van gisteren' dagelijks toegevoegd.

Meer informatie
Als u meer informatie wilt over de Krantenbank, FactLANE of het NBLC dan kunt u contact opnemen met:

Gerard van Dijk, NBLC
Telefoon: 070-3090100
Email: gdijk@nblc.nl
http://www.nblc.nl

Jessica van der Slot, FactLANE
Telefoon: 020-7123462
Email: j.vanderslot@factlane.nl
http://www.krantenbank.nl
http://www.factlane.nl

29 aug 02 16:00