INFODROME

Infodrome adviseert kabinet

Infodrome, de denktank van het kabinet over de informatiesamenleving houdt op te bestaan. De denktank heeft in haar driejarig bestaan een groot aantal publicaties en debatten geproduceerd over de betekenis van ICT voor overheid en samenleving. Het rapport 'Controle geven of nemen' van december 2001 bevatte bijvoorbeeld concrete adviezen over een alternatieve overheidsstrategie voor het nieuwe kabinet. De publicaties en verslagen van debatten zijn de komende jaren nog te lezen op de website www.infodrome.nl.

Tijdens de afsluitende bijeenkomst (30 augustus) worden twee publicaties gepresenteerd. 'Terugblik op vooruitzien, bij het einde van een denktank' is een toelichting op de manier waarop Infodrome de afgelopen jaren gewerkt heeft. Ook wordt een beeld van de informatiesamenleving geschetst voor het kabinet Balkenende. Een aantal mensen is aan het woord gelaten om hun visie te geven op het Infodromeprogramma.
'Info.gov, politieke instrumenten van het web' is een handzame gebruiksaanwijzing bij een aantal zeer vooruitstrevende web instrumenten die door Richard Rogers zijn ontwikkeld. Deze handleiding wijst bijvoorbeeld de weg door de 'Web Issue Index', een index die laat zien welke maatschappelijke onderwerpen op dit moment op het web het meest in discussie zijn. Dit instrument is vanaf 2 september voor iedereen te raadplegen, via www.infoid.org en wordt wekelijks tot 1 januari 2003 up to date gehouden.

Het gedachtegoed van Infodrome zal in een andere, meer praktische vorm worden gecontinueerd met www.infodrome.org door Mei Li Vos. Met adviesopdrachten, lezingen, onderwijs aan universiteiten en het ontwikkelen van programma's (tv, internet) zal de kennis over de informatiesamenleving in de praktijk worden gebracht en verder uitgedragen. Infodrome.org wordt onderdeel van United Knowledge, het internetprojectbureau voor de publieke sector.

Meer informatie:
Mei Li Vos
vos@infodrome.nl

020 5510 859

0619 232 442

29 aug 02 16:00