ROBECO NEDERLAND BV

Stefan Bichsel benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Rob

Stefan Bichsel benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Robeco Groep N.V.

Stefan Bichsel (47), CEO van Swissca Holding AG, Bern, Zwitserland, is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Robeco Groep N.V. De heer Bichsel wordt vanaf 1 januari 2003 verantwoordelijk voor de business units die zich bezighouden met vermogensbeheer, dat wil zeggen Robeco Asset Management en Robeco Alternative Investments in Europa en Weiss, Peck & Greer en Sage Capital Management in de VS. Hij zal in de loop van dit jaar met zijn werkzaamheden beginnen. De benoeming van de heer Bichsel moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse toezichthouders.

In bijna negen jaar heeft de heer Bichsel de Swissca Group, een joint venture van Zwitserse kantonnale banken, van de grond af aan opgebouwd. Als dienstverlener voor particulier en institutioneel beleggings- en pensioenbeheer heeft de groep een zeer succesvolle positie op de markt bereikt. Swissca staat in Zwitserland op de derde plaats. De groep heeft meerdere zowel nationale als internationale onderscheidingen ontvangen voor haar duurzame prestaties. Het totaal beheerde vermogen bedraagt meer dan CHF 45 miljard. Stefan Bichsel was ook verantwoordelijk voor het binnenhalen van de Duitse DGZ Deka Bank als aandeelhouder en distributiepartner, waardoor Swissca ook succesvol buiten de landsgrenzen werd. De heer Bichsel was van 1999 tot 2002 voorzitter van de Zwitserse vereniging voor beleggingsfondsen (SFA).

Stefan Bichsel: Na bijna negen jaar, waarin Swissca met succes in de markt is gezet, was dit geen gemakkelijke beslissing. Ik kon echter de kans niet voorbij laten gaan om toe te treden tot de Raad van Bestuur van een van de meest prestigieuze vermogensbeheerders van Europa.

Géry Daeninck, CEO van Robeco: In vergelijking met Robeco is Swissca een nieuwkomer op de markt. Stefan Bichsel en zijn mensen hebben echter in relatief korte tijd een indrukwekkende prestatie geleverd, niet alleen qua beheerd vermogen, maar ook wat betreft de performance van hun fondsen. Ik ben ervan overtuigd dat Stefan Bichsel met zijn kennis en ervaring een grote bijdrage zal leveren aan ons streven om onze positie als top Europese vermogensbeheerder te versterken.

Met de benoeming van de heer Bichsel is de Raad van Bestuur van Robeco compleet. De andere bestuursleden zijn Géry Daeninck, Chief Executive Officer, Jaap van Duijn, Chief Investment Officer, verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid en fondsmanager van het vlaggenschip Robeco N.V., en Hans van der Koogh, verantwoordelijk voor de business units die zich met distributie bezighouden.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere cliënten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat Nederlandse en buitenlandse vastrentende en aandelenbeleggingen (wereldwijd, regionaal, in specifieke sectoren en landen en in opkomende markten), evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.
De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verkocht. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco, is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en Spanje. In de VS heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors).

Robeco is het volledig onafhankelijk opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. Rabobank is de enige niet-overheidsbank ter wereld met de hoogste rating van de belangrijkste kredietbeoordeelaars.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco
010 - 224 28 10

0653 - 831 586
r.p.florisson@robeco.nl

Een digitale foto van Dhr. Bichsel is beschikbaar op onze internetsite www.robeco.com.
Een printversie is telefonisch te bestellen bij Monique Kruk, telefoonnummer: 010-2242241

29 aug 02 16:08