Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 29 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 29/8/2002

Team Loon op Zand:

Winkeldievegge betrapt
KAATSHEUVEL: Op donderdag 28 augustus omstreeks 17.45 uur werd een 45-jarige vrouw uit Schiedam betrapt bij het stelen van 3 beeldjes en 2 kettinkjes uit een shop in De Efteling. Toen ze door het alarmpoortje liep ging het alarm af. Een beveiligingsbeambte van de Efteling hield de vrouw aan en droeg haar over aan de politie. In haar tas werd de gestolen buit terug gevonden. Er is tegen haar proces-verbaal opgemaakt.

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Aanrijding tengevolge van drankgebruik
MADE: Op woensdag 28 augustus omstreeks 16.00 uur arresteerde de politie een vrouw, die betrokken was bij een verkeersongeval. Reden voor de arrestatie was het feit dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde. De aanrijding vond plaats op de kruising Kalverstraat- Drimmelenseweg in Made. Een 48-jarige vrouw uit Drimmelen reed over de Kalverstraat te Made en moest op de kruising met de Drimmelenseweg stoppen. Zij reed echter tegen haar voorganger aan. Bij controle bleek zij te hebben gedronken. De vrouw ging mee naar het politiebureau, waar zij een ademanalyse onderging. Met een uitslag van 345 ug/l. kwam ze boven de wettelijk toegestane grens (220 ug/l.). Ze kreeg daarom een rijverbod opgelegd van 2 uren. Beide voertuigen werden licht beschadigd. De politie maakt een proces-verbaal op. Overigens betalen een aantal verzekeringsmaatschappijen schade niet uit, als die schade ontstaat tijdens het rijden onder invloed.

Ademanalyse en bloedproef bij rijden onder invloed MADE: Op donderdag 29 augustus omstreeks 01.40 uur controleerde de politie op de Godfried Schalckenstraat te Made een personenauto. De bestuurster, een 41 jarige vrouw uit Oosterhout, had teveel alcohol gedronken. De ademanalyse gaf een uitslag van 675 ug/l. De vrouw kreeg een dagvaarding uitgereikt en haar rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg zij een rijverbod van 7 uur opgelegd. Omdat de vrouw een contra expertise (tegenonderzoek) wenste is bovendien door een arts een bloedproef afgenomen. De vrouw draait overigens zelf voor de kosten van deze bloedproef en het laboratoriumonderzoek op als blijkt dat de ademanalyse juist was.

Snelheidscontroles
GEMEENTE DRIMMELEN: De politie hield snelheidscontroles op woensdag 28 augustus 2002.
op diverse locaties in de gemeente Drimmelen.
locatie: Crullaan Made van 09.40 tot 11.10 uur
aantal passanten: 535
aantal overtreders: 16
hoogste snelheid: 68 km per uur

locatie: Blockmekerstraat Made van 11.18 tot 12.48 uur aantal passanten: 310
aantal overtreders: 11
hoogste snelheid: 72 km per uur

locatie: Molenstraat Terheijden van 13.02 tot 14.32 uur aantal passanten: 275
aantal overtreders: 19
hoogste snelheid: 72 km per uur

locatie: Zeggelaan Terheijden van 14.45 tot 15.45 uur aantal passanten: 220
aantal overtreders: 8
hoogste snelheid: 61 km per uur

Team Waalwijk:

Brand in bedrijf
WAALWIJK: In een bedrijf aan de Havenweg te Waalwijk ontstond brand op donderdag 29 augustus 2002 omstreeks 08.00 uur. De vermoedelijke oorzaak daarvan was dat kabels van een lasapparaat vlam hadden gevat. Het betrof een kleine brand en de brandweer had de brand snel onder controle. Door de brand ging een houten trap, een houten wand en een houtopvangbak verloren. Tevens ontstond er roet- rook en schroeischade, alsmede schade door het bluswater.

Team Oosterhout:

Controle snor/bromfietsen op Effentweg te Oosterhout OOSTERHOUT: Op verzoek van omwonenden controleerde de wijkagent op woensdag 28 augustus 2002 de gebruikers van het fietspad aan de Effentweg. Ter hoogte van softbalvereniging de Twins ligt aan de Effentweg een toeristisch fietspad, aangeduid door bord G 13 bijlage 1 van het Rvv 90 met als onderbord "Dus niet brommen". Er mag daar dus alleen gefietst worden en niet gebromd. Dit stuk weg is tevens door de gemeente aangeduid als honden-uitlaatgebied, waar honden onder toezicht los mogen lopen. Omwonenden en honden-uitlaters hadden bij de wijkagent hun beklag gedaan over brom- en snorfietsers. De brom- en scooterjeugd gebruikt het fietspad regelmatig met inwerking zijnde motor en is daarbij dus in overtreding. In totaal schreef de politie zeven bekeuringen uit. Zes voor verkeerd gebruik van het toeristisch fietspad ( 34,-) en een bekeuring voor het onverzekerd rijden met een bromfiets.