Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht
29 augustus 2002 c023


Lichte voorkeur voor sectorparkeren

Zwanenveld negatiever dan rest van de stad

Bijna 40% procent van de parkeervergunninghouders heeft gereageerd op het verzoek zijn mening te geven over het invoeren van sectorparkeren. Die respons is hoger dan verwacht.
In totaal zijn 4753 enquêteformulieren verstuurd. Op de enquête zijn 1773 reacties ontvangen waarvan 1047 akkoord gaan met sectorparkeren en 714 niet (12 geen mening).

De uitslag van de enquête laat, over de hele stad genomen, een voorkeur (60%) zien voor het invoeren van sectorparkeren. Per wijk verschillen de uitslagen echter sterk, met name in Zwanenveld zijn de reacties negatiever dan in de rest van de stad. Verschillende reacties per wijk kunnen leiden tot verschillende oplossingen. Het college van B en W wil de mening van de bewoners bij de besluitvorming een belangrijke rol laten spelen. Dat geldt zowel voor de schriftelijke reacties als voor de reacties die op 3 en 4 september naar voren komen tijdens de informatiebijeenkomsten over het sectorparkeren.

Sectorparkeren
Sectorparkeren houdt in dat parkeervergunningen niet langer worden afgegeven voor één straat maar voor meerdere straten die samen één sector vormen. De sectoren zijn ingedeeld op grond van beschikbare plaatsen en uitgegeven vergunningen binnen de sector. Een sector vormt een logisch geografisch geheel.
Voordeel van sectorparkeren is onder andere dat er binnen de sector een grotere buffer is om de parkeerdruk op te vangen. Nadeel kan zijn dat mensen iets verder van huis moeten parkeren. Uit ervaring in andere steden blijkt dat bijna iedereen een plek zoekt en vindt dicht bij zijn woon- of werkplek.

Informatie
Veel respondenten op de enquête hebben aangegeven nog meer informatie te willen over het sectorparkeren. Daarom worden er op dinsdag 3 en woensdag 4 september informatiebijeenkomsten gehouden. Op 3 september van 19.00 tot 21.00 uur in het Triavium (zaal Alpha I en II) en op 4 september van 19.00 tot 21.00 uur in buurtcentrum 'Het Oude Weeshuis' (Papengas 8). Wethouder T. Hirdes zal op beide avonden aanwezig zijn.
Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marij Delissen, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit emailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.