Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-08-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.30 uur) Donderdag 29 augustus 2002

Geleen, kampeerwagen geheel uitgebrand:
Donderdagmorgen 29 augustus 2002 is een op de Gansbeek te Geleen geparkeerde kampeerwagen geheel uitgebrand. De eigenaar had in de middaguren zijn kampeerwagen nog bezocht en gecontroleerd en na bezoek goed afgesloten. Donderdagmorgen omstreeks 02.00 uur werd de eigenaar wakker van geknetter op straat en zag zijn kampeerwagen geheel in brand staan. De gewaarschuwde brandweer kon alleen maar blussen. De kampeerwagen brandde geheel uit. Uit voorzorg werden een aantal in de directe omgeving van de brandende kampeerwagen geparkeerde personenauto verplaatst. Beschadiging door hitteuitstraling werd hierdoor voorkomen. Wel moest de brandweer een gevel van een woonhuis nathouden om brand te voorkomen. Van deze woning werden alleen een aantal platen door de hitte beschadigd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk. De technische recherche zal hierna nog een onderzoek instellen.

Sittard, inbreker aangehouden:
De politie heeft woensdagavond 28 augustus 2002 een 23 jarige inwoner van Susteren op heterdaad betrapt bij een inbraak in een bedrijf gelegen aan de Limbrichterstraat te Sittard.
Nadat een buurtbewoner omstreeks 22.00 uur glasgerinkel had gehoord en over een dak een man had zien lopen waarschuwde deze getuige de politie. Bij een onderzoek hoorde de politie een geluid in een bedrijf aan de Misbroekstraat. Nadat de politie onverwacht een poort van dit bedrijf opende, liep een hevig transpirerende inbreker recht in de armen van de politie. In zijn onmiddellijk nabijheid trof de politie een grote zak aan waarin onder meer een breekijzer in aanwezig was. De man werd aangehouden en voor verder onderzoek in gesloten aan het politiebureau. Bij een verder onderzoek trof de politie op het dak van een naastgelegen kledingwinkel aan de Limbrichterstraat te Sittard verbroken lichtkoepels aan. Vermoedelijk heeft de inbreker zich door de ontstane opening via de koepel naar binnen laten zakken. Op het eerste oog werd er uit het modebedrijf niets ontvreemd. De politie stekt een verder onderzoek in.

Sittard, insluiping:
Woensdagmiddag 28 augustus heeft een diefstal plaatsgevonden in een woning gelegen aan de Tudderenderweg te Sittard. De bewoners waren omstreeks 16.30 uur elders in de woning aanwezig. Een onbekend gebleven insluiper wist via een achterdeur de woning binnen te komen waarbij hij een aangetroffen handtas wegnam. De bewoners ontdekten niet meteen de diefstal, maar toen er gezocht werd naar de tas werd deze niet meer aangetroffen. Ontvreemd werd de tas waarin onder andere alle autopapieren in aanwezig waren alsmede enkele bankpasjes en een geldbedrag van enkele honderden euros. De gedupeerde heeft van de insluiping en de diefstal aangifte bij de politie gedaan.

Sittard, winkeldieven aangehouden:
Twee inwoners, beiden woonachtig te Echt, zijn woensdagmiddag 28 augustus 2002 door de politie aangehouden nadat zij op heterdaad door personeel werden betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Personeel van de aan de Paradijsstraat te Sittard gevestigde modewinkel werd omstreeks 17.15 uur geattendeerd op twee personen die de winkel verlieten en daarna het alarm van de beveiligingspoortjes in werking trad. Het tweetal, een 35 jarige man en een 41 jarige vrouw, werden door het personeel staande gehouden. Het tweetal bleek zeven jurken uit de modezaak te hebben ontvreemd met een totale winkelwaarde van ruim 200 euro. Het tweetal werd door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Daar werd tegen beide winkeldieven proces-verbaal opgemaakt. Zij zulle in het kader van snelrecht worden gevolgd. De gestolen jurken zijn inmiddels teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Ook een 36 jarige inwoner van Sittard werd woensdagmiddag bekeurd na het plegen van een winkeldiefstal. Hij ontvreemdde in een supermarkt aan de Brugstraat te Sittard vlees met een waarde van ruim 16 euro. Nadat hij niet betaalde en de winkel wilde verlaten werd hij aan de uitgang ter verantwoording geroepen door het personeel. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldief meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. In het kader van snelrecht is de winkeldief gedagvaard om zich op korte termijn bij de Officier van Justitie te verantwoorden.

Sittard, rijden onder invloed:
Een 54 jarige inwoner van Roermond is donderdagmorgen 29 augustus 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
Tijdens een verkeerscontrole werd de automobilist vanmorgen omstreeks 09.35 uur op de Rijksweg Zuid te Sittard door de politie gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. Aan het politiebureau moest de bestuurder een ademanalyse ondergaan die een alcoholpromillage aangaf van 1.2 promille. Tegen de inwoner van Roermond werd proces-verbaal opgemaakt. Na overleg met de Officier van Justitie werd de automobilist een transactievoorstel gedaan van 550 euro. Na verhoor kon hij het politiebureau weer verlaten.

Sittard, verdachten ernstige mishandeling aangehouden: De politie heeft op dinsdag 20 en woensdag 21 augustus 2002 drie verdachten aangehouden vanwege hun betrokkenheid bij een zware mishandeling die vrijdag 9 augustus plaatsvond in Sittard. Het 61 jarige slachtoffer uit Sittard bevond zich vrijdag 9 augustus 2002 omstreeks 12.30 uur in het park langs de Agricolastraat te Sittard. Daar werd hij zeer ernstig mishandeld door drie personen, twee mannen en een vrouw, door wie hij geslagen en geschopt werd, ook nog terwijl het slachtoffer op de grond lag. Het slachtoffer werd ernstig gewond en bloedend aan zijn gezicht door het drietal achtergelaten.
Een door omstanders gewaarschuwde ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis overgebracht waar bij onderzoek bleek dat het slachtoffer onder andere een schedelbasis- en een kaakfractuur had opgelopen en derhalve opgenomen diende te worden. Het slachtoffer was pas dagen later in staat aangifte te doen van de mishandeling. Uit het onderzoek van de politie is de identiteit van de drie betrokken verdachten bekend geworden. Het betrof een 44 jarige vrouw en een 36 jarige man uit Sittard en een 40 jarige inwoner van Maastricht. Zij werden door de politie op dinsdag 20 en woensdag 21 augustus aangehouden en aan het politiebureau meteen in verzekering gesteld. De verdachten zijn voorgeleid aan de Officier van Justitie en de Rechter Commissaris die de verdachten in bewaring hebben geplaatst.