Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 29-08-2002 Persbericht district Den Bosch

INBREKER SPRINGT UIT RAAM, s-Hertogenbosch

Van woensdag op donderdag is een 36-jarige Bosschenaar in een woning aan de Edison-straat in s-Hertogenbosch betrapt door de 33-jarige bewoner. De inbreker sprong uit het raam. De bewoner van de flatwoning hoorde vreemde geluiden en ging poolshoogte nemen. Hij overliep daarbij de inbreker die hem met een stuk gereedschap aanviel. Er is een worste-ling ontstaan, waarna de inbreker gewond is geraakt en van driehoog uit een raam is ge-sprongen. Agenten troffen hem op straat aan met zware verwondingen. De inbreker is aan-gehouden voor diefstal met geweld. In het ziekenhuis zijn o.a. enkele diepe snijwonden, een gebroken bekken en twee gebroken hielbenen geconstateerd. De verdachte is opgenomen. Ook de bewoner is aangehouden en voor nader onderzoek naar zijn rol in het gebeuren ingesloten.

TWEE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING, s-Hertogenbosch

Gistermiddag zijn op de Stationspasserelle in s-Hertogenbosch twee 21-jarige Boschenaren aangehouden, die kort daarvoor een beveiligingsmedewerker van een warenhuisl aan Ach-ter het Stadhuis hadden bedreigd. De 46-jarige beveiligingsmedewerker waarschuwde hen voor irritant gedrag in de winkel, zoals het stilzetten van de roltrap en het maken van irritante opmerkingen naar het personeel. De verdachten bedreigden hem daarop verbaal en met een stuk staal. Agenten wisten het tweetal korte tijd later aan te houden. Zij zijn voor verhoor ingesloten.

VERMOEDELIJKE ILLEGAAL AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Vanmorgen zagen twee surveillerende agenten op de Zandzuigerstraat in s-Hertogenbosch een man rijden op een scooter met een verlopen verzekeringsplaatje. De agenten hielden de 31-jarige bestuurder aan. De man, kon op verzoek van de agenten geen bromfietscertificaat en geen geldig identiteitsbewijs overhandigen. De man is overgedragen aan de Vreemdelingendienst en ter vaststelling van de identiteit ingesloten.

GORDELCONTROLE, s-Hertogenbosch

De politie heeft gistermiddag tussen 16.00 uur en 17.15 uur op de Maaspoortweg een gor-delcontrole gehouden. Er zijn 45 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen daarvan.