Macintosh Retail Group

Macintosh retail group verkoopt bentex aan denim holding

Macintosh Retail Group NV en Denim Holding BV maken bekend dat de tot Macintosh Retail Group behorende kledingketen Bentex per 1 januari 2002 door Denim Holding is overgenomen. De hiermee samenhangende transactie is vandaag afgerond. Met de verkoop is een boekwinst gemoeid van ruim EUR 1 mln.

Bentex is een winkelketen met een eigentijds en vriendelijk geprijsd assortiment boven- en onderkleding en huishoudtextiel. De 50 Bentex winkels hebben een totale verkoopoppervlakte van 20.700 m2 en bevinden zich op A-locaties in middelgrote en kleinere plaatsen met een regiofunctie in Nederland. Bij Bentex werken ongeveer 375 mensen. In 2001 behaalde Bentex een omzet van ruim EUR 25 mln.

Denim Holding exploiteert 35 kledingwinkels. Daarnaast heeft Denim Holding onder meer onroerend goed activiteiten. Bij Denim Holding zijn in totaal ongeveer 230 mensen werkzaam.

De overname van Bentex door Denim Holding zal geen nadelige sociale gevolgen hebben voor de medewerkers van Bentex.

Raad van Bestuur
Macintosh Retail Group NV

Maastricht, 29 augustus 2002

Voor nadere info: Macintosh Retail Group NV:
Mr. P.T.A. Hünen: tel: 043-3280721; email: p.hunen@macintosh.nl.

Dit persbericht is eveneens te lezen op de internet-site van Macintosh Retail Group: www.macintosh.nl

Macintosh Retail Group is een beursgenoteerde grootschalige non-food retailer, gespecialiseerd in de marketing en distributie van consumentenproducten en -diensten. Macintosh Retail Group richt zich met meerdere winkelformules op de marktsectoren Living, Fashion en Automotive & Telecom en is actief in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Jaarlijks brengen meer dan 100 mln consumenten een bezoek aan de bijna 720 winkels van Macintosh Retail Group, die een totale verkoopoppervlakte hebben van zo'n 446.000 m². Bijna 500 winkels bevinden zich in de binnensteden en de overige in shoppingcentra aan de rand van de stad.Living bestaat uit ruim 140 woonwarenhuizen in Nederland, België en Frankrijk onder de namen Kwantum en GP Décors alsmede 14 grootschalige meubelwinkels van Piet Klerkx en Stoutenbeek in Nederland.Fashion wordt in Nederland, België en Duitsland gevormd door 235 schoenen- en sportwinkels van Dolcis, Manfield, Invito en Olympus / Pro Sport en 48 kledingwinkels van Superconfex.Halfords en BelCompany zijn de winkelformules die met ruim 275 winkels in Nederland en België actief zijn in Automotive & Telecom.In 2001 realiseerde Macintosh Retail Group een consumentenomzet van EUR 973,7 mln en een netto-omzet van EUR 810,0 mln, waarvan 83% in Nederland, 13% in België en 4% in Frankrijk/Duitsland.

http://www.macintosh.nl