Ingezonden persbericht

Vrijwilligers Natuurgebied Uithoorn hebben goed onderdak

Woensdag 28 augustus opende de mevrouw H.L. Groen, burgemeester van Uithoorn, een nieuw vrijwilligersonderkomen aan de Boterdijk. Zij deed dit door een 'boom' voor de deur te knotten. De nieuwe werkschuur is de uitvalsbasis voor de vrijwilligers van de Tuin van Bram de Groote en de Knotgroep Uithoorn én voor de medewerkers van Het Noord-Hollands Landschap. Tot voor kort werd het gereedschap van de vrijwilligers in een vervallen en vochtige keet opgeslagen. Het Noord-Hollands Landschap heeft de fraaie werkschuur kunnen laten bouwen vooral door de steun van de Nationale Postcode Loterij.

Het Natuurgebied Uithoorn omvat het Zijdelmeer en haar oevers, de Tuin van Bram de Groote, Fort aan de Drecht en een deel van de Uithoornse polder. De Gemeente Uithoorn heeft het beheer van deze gebieden overgedragen aan de Stichting Het Noord-Hollands Landschap die dit samen met de verschillende vrijwilligersgroepen uitvoert. Vooral de vrijwilligers van de Tuin van Bram de Groote zullen veelvuldig gebruik maken van het nieuwe onderkomen, bijvoorbeeld voor het gereedschap, als schaftplaats en als schuilplaats bij regen. De Knotgroep Uithoorn werkt ook buiten de gemeentegrenzen, bijvoorbeeld in het Groengebied Amstelland en in de Botshol. De voorzitter van de Knotgroep Uithoorn, de heer Peter Huizinga, sprak de hoop uit dat het nieuwe onderkomen zich zal ontwikkelen tot het groene huis in de Gemeente Uithoorn en dat mogelijk ook andere groepen gebruik zullen gaan maken van de werkschuur.

Het nieuwe onderkomen is ontworpen door architect Cees Hoope. Er is gekozen voor een bouwstijl die historisch verantwoord is gezien de ligging in het Natuurgebied Uithoorn. Verder voldoet het aan de Arbo-richtlijnen.

De bouw en inrichting werd financieel mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, de bouwer van de werkschuur HSB Bouw uit Volendam, het VSB Fonds, Stichting Het Schipholfonds, de beschermers van Het Noord-Hollands Landschap en KPMG Meijburg & Co. De totale kosten bedroegen ongeveer EUR 110.000.


---

Voor inlichtingen over bovenstaand persbericht kunt u contact opnemen met de voorlichter van Het Noord-Hollands Landschap, Johan Stuart, 0251-362 747 of mobiel 06-53129644. Digitale foto's van het vrijwilligersonderkomen zijn beschikbaar.
Castricum, 29 augustus 2002