Ingezonden persbericht


WatchGuard sluit overeenkomst met Azlan in Nederland

Den Haag, 29 augustus 2002 - WatchGuard Technologies, Inc. (Nasdaq: WGRD), de toonaangevende aanbieder van internet beveiligingsoplossingen, breidt haar samenwerking met de Azlan Group uit naar Nederland. Hierdoor versterkt WatchGuard haar huidige distributiekanaal in Nederland. De vandaag gesloten overeenkomst betreft onder andere de samenwerking bij de pre- en after-sales van WatchGuard's beveiligingsoplossingen, de verzorging van trainingen en de gezamenlijke ontwikkeling van marketingactiviteiten. De samenwerking in Nederland volgt op de reeds in de augustus aangekondigde Europese samenwerking.

"We hebben besloten om samen te werken met Azlan vanwege Azlan's uitgebreide ervaring met de beveiliging van grote ondernemingen. De ervaring van Azlan past goed bij onze nieuwe Vclass productlijn, die met name op die markt gericht is," aldus Marco Weeber, Area Sales Manager Benelux, WatchGuard. "Azlan's brede distributie kanaal, gecombineerd met haar focus op kwalitatief hoogwaardige service en trainingen, stelt ons in staat om ons bereik en onze mogelijkheden voor de klantenservice in Nederland sterk te vergroten. De samenwerking helpt ons om de aanwezigheid van WatchGuard in de markt voor grote ondernemingen te versterken."

WatchGuard krijgt door de samenwerking met Azlan toegang tot het uitgebreide reseller netwerk van Azlan, dat in Nederland meer dan 1500 resellers omvat. Azlan is aanwezig in heel Europa en dat is belangrijk aangezien VPN's ook vaak buiten de verkoopregio worden geïmplementeerd. Bovendien kan Azlan ook resellers bevoorraden die in meerdere landen actief zijn. WatchGuard verzorgt een groot aantal producttrainingen voor medewerkers van Azlan. Degenen die de trainingen afronden worden WatchGuard Certified Sales Professional en voldoen daarmee aan de hoge kwaliteitseisen die WatchGuard aan zijn distributiepartners stelt. WatchGuard en Azlan zullen ook gezamenlijk diverse marketing activiteiten ontwikkelen om het kanaal te informeren over de beveiligingsoplossing van WatchGuard.

"Beveiliging is één van onze belangrijkste activiteiten en we zijn ervan overtuigd dat deze sector ook de komende jaren een sterke groei zal laten zien," aldus Sander Nieuwstraten, Sales en Marketing Manager van Azlan. "Met WatchGuard als partner kunnen we ons aanbod op het gebied van beveiliging verder versterken. WatchGuard biedt een krachtige lijn van uitgebreide, high-performance beveiligingsoplossingen waarmee duidelijk wordt ingespeeld op de behoefte van een groot aantal klanten."

De samenwerking met Azlan past duidelijk in de strategie van WatchGuard. Sinds april van dit jaar is WatchGuard namelijk actief in de markt voor 'distributed enterprise Gigabit firewalls'. Dit ging gepaard met de introductie van WatchGuard's Firebox Vclass productlijn. De Firebox Vclass productlijn omvat de V100, V80, V60 en V10 producten. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor klanten die gebruik maken van grote, gedistribueerde netwerken en data omgevingen. Deze ondernemingen hebben bij de beveiliging van die netwerken en data omgevingen behoefte aan de juiste prestaties en flexibiliteit. Azlan's gecentraliseerde bedrijfs- en distributiemodel zorgt voor uitstekende technische en verkoopondersteuning, marketing en logistiek. Dit komt de service en ondersteuning van WatchGuard duidelijk ten goede.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard is een toonaangevende leverancier van dynamische en uitgebreide oplossingen voor internetbeveiliging. Deze oplossingen zijn speciaal ontworpen voor de bescherming van bedrijven die het internet gebruiken voor e-business en veilige communicatie. WatchGuard heeft baanbrekend werk verricht met de ontwikkeling van de, plug-and-play beveiligingstoepassing, Firebox en server beveiligingssoftware. Met haar innovatieve LiveSecurity Service stelt WatchGuard ondernemingen en gebruikers in staat hun beveiligingssystemen continue te actualiseren. Met WatchGuard ServerLock en AppLock/Web software kunnen belangrijke data en diensten worden beschermd tegen ongeautoriseerde of onbedoelde toegang en manipulatie. WatchGuard's RapidStream "Secured by Check Point" productlijn speelt in op de behoefte van grote ondernemingen die de prestaties, schaalbaarheid en flexibiliteit van VPN's binnen bestaande Check Point toepassingen willen verbeteren. Meer informatie over WatchGuard kunt u vinden op: www.watchguard.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Walter Hueber / Michiel Hartkamp
Weber Shandwick
Tel: 070 346 3878
E-mail: whueber of mhartkamp@webershandwick.com

Over Azlan Nederland
Azlan Nederland is een dochteronderneming van de aan de London Stock Exchange genoteerde Azlan Group Plc., en biedt diensten en totaaloplossingen op het gebied van netwerkprodukten, netwerktrainingen en netwerkservices. Het Nederlandse hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Zoetermeer. Verder heeft het bedrijf vestigingen in Amsterdam, Eindhoven en Zwolle. Azlan Nederland telt momenteel ruim 180 medewerkers. Meer informatie over Azlan kunt u vinden op: http://nl.azlan.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Azlan Nederland
Sander Nieuwstraten, sales & marketing manager
Tel: 079 - 344 3200
Email: sander.nieuwstraten@azlan.nl

# # #