Grafinet


10.04.2002

Etikettenprinters rechtstreeks aangestuurd vanuit SAP : DYNAMIC AVIATOR SOFTWARE BIJ CODIPACK.

Codipack verdeelt het SATO-gamma in de Benelux. Daartoe behoren ook de thermische labelprinters. Het softwarehuis van Codipack - Codisys - lanceert nu het Aviator-pakket. Met dit pakket wordt het voortaan standaard mogelijk om labelprinters rechtstreeks aan te sturen vanuit SAP.

Dankzij de Segsoft Dynamic Aviator 2.5 software kunnen de SATO thermische labelprinters communiceren met SAP R/3 ERP-systemen. Het is vooral de nieuwe "Export to SAP"-functie die zorgt voor een gemakkelijke integratie van de SATO-printers in de SAP-systemen. Deze functie behoort voortaan standaard tot het Aviator-softwarepakket.

Eenvoudige procedure.
Een label wordt gecreëerd via de SATO labeldesignsoftware Dynamic Aviator 2.5 of Dynamic Publisher 2.5. Zo'n label kan tekst bevatten, maar ook standaard lineaire en tweedimensionale symbolen, grafieken en true type fonts.
Eens het labelontwerp af is, wordt het label geëxporteerd naar SAP en wordt een ITF (Intelligent Text File) aangemaakt. Dit document wordt opgeladen naar de SAP script editor, zodat het label probleemloos op de SATO-printer kan worden afgedrukt.

"Er is een stijgende vraag op de automatische-identificatiemarkt naar labellingsystemen in interface met ERP-systemen. SATO is dan ook betrokken partij om allianties tussen ondernemingen actief in deze sector, te realiseren.", aldus Andrew Britts, directeur sales & marketing SATO Europe. "De nieuwe "Export to SAP"-functie in de Segsoft Dynamic Aviator 2.5 en Segsoft Dynamic Publisher 2.5 is een belangrijke ontwikkeling voor SATO in dit groeisegment. Het is de ideale en tegelijkertijd eenvoudige oplossing waardoor integratie van SATO thermische labelprinters in bestaande SAP R/3 ERP-systemen kan gebeuren zonder nood aan dure database-aanpassingen of op maat ontwikkelde software."

Voor meer informatie :
CODIPACK B.V. - Bosscheweg 57 - 5056 KA Berkel-Enschot Tel. : 013/533.30.17
Fax : 013/533.34.10
E-mail : info@codipack.nl
Website : www.codipack.com