Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 29/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

45-jarige zwerver verdacht van leksteken banden 14 auto's

BREDA:De politie heeft gisteravond, woensdag 28 augustus 2002, omstreeks 22.30 uur, op aanwijzing van een getuige, op de Academiesingel te Breda, een 45-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden als verdachte van het vernielen van banden van tenminste 14 auto's. De verdachte is in verzekering gesteld.

De politie kreeg gisteravond een melding dat een man op de Academiesingel autobanden aan het leksteken was. Ter plaatse vertelde een getuige dat de dader gevlucht was via een voetpad vanaf de Academiesingel in de richting van de Markkade. Bij het bedoelde voetpad werd in de bosschages een man aangetroffen die volledig aan het eerder opgegeven signalement van de dader voldeed. Het betreft een voor de politie bekende 45-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats De verdachte reageerde bij het insluiten erg agressief, waarbij hij met een kopstoot en trappen probeerde de agenten te raken. Dit gelukte hem echter niet. Uit het onderzoek is gebleken dat van tenminste 14 auto's banden met een scherp voorwerp lek gestoken zijn. Inmiddels hebben zich al verschillende benadeelden gemeld.

Drie mannen aangehouden ter zake openlijke geweldpleging

BREDA: De Bredase politie heeft vanmorgen drie Bredase mannen (24,19 en18 jaar) aangehouden die betrokken waren bij het incident dat plaats vond op zaterdag 24 augustus jl. omstreeks 04.45 uur op de kruising van de Haagdijk met de Schorsmolenstraat. Zoals eerder bericht, verrichtte de politie die nacht drie aanhoudingen omdat er sprake zou zijn geweest van een poging tot beroving waarbij een 19-jarige Bredanaar met een mes in zijn borst en rechterbovenarm gestoken was. Uit het onderzoek is gebleken dat de drie mannen die aanvankelijk de slachtoffer rol hadden ook aangemerkt kunnen worden als verdachten ter zake openlijke geweldpleging gericht tegen de drie mannen die eerder als verdachten werden aangehouden. De vandaag aangehouden verdachten zijn in verzekering gesteld.

Vrouw steekt vriend met mes

BREDA: Vanmorgen heeft een 20-jarige Bredase vrouw voor een flat in Breda Noord tijdens een ruzie haar 29-jarige vriend met een keukenmes gestoken. Het slachtoffer had een kleine steekwond in zijn linkerschouder die gehecht moest worden. Hij heeft inmiddels aangifte gedaan. De ruzie zou zijn begonnen nadat hij de GSM-telefoon van zijn vriendin had afgepakt. De politie heeft de verdachte aangehouden. Zij is in verzekering gesteld.

Beroving

BREDA: Een 22-jarige Bredanaar heeft gisterenavond aangifte gedaan van beroving, gepleegd op de Stationsweg te Breda dinsdag 27 augustus 2002 omstreeks 23.30 uur. De overvallers bedreigden het slachtoffer met een vuurwapen en een mes. De buit bestaat uit een GSM en een portemonnee.

Het slachtoffer vertelde dat hij over de Stationsweg liep in de richting van het Station CS. Hij liep over het trottoir. Twee mannen die hem van achteren benaderden riepen iets naar hem waarna hij zich omdraaide. De aangever zag dat een van de twee mannen een zwartkleurig vuurwapen op hem richtte. De mannen eisten geld. De andere overvaller dreigde het slachtoffer met een mes. Hierop heeft het slachtoffer zijn GSM-telefoon en zijn portemonnee met circa 30 euro afgegeven. De mannen gingen er vandoor op één fiets. Het zou gaan om twee mannen met een Noord Afrikaans c.q. Zuid-Europees uiterlijk, beiden circa 1.65. meter lang. Een van de mannen droeg een zwarte NIKE baseball-cap met wit logo

Hond van het Pitbull terriër type in beslag genomen

BREDA: Gisteravond hebben hondenwachters in samenwerking met de politie van het team Vlaanderenstraat in een flatwoning in Breda-Noord een hond van het Pitbull terriër type in beslag genomen.

Tijdens de controle bleek dat bedoelde hond niet voorzien was van een chip of tatoeage. Hij voldeed in belangrijke mate aan de criteria van een hond van het Pitbull terriër type zoals omschreven in de Regeling Agressieve Dieren i.v.m. de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren. De bezitter van deze hond verklaarde dat hij niet de eigenaar was, hij verzorgde de hond slechts tijdelijk. De eigenaar van de hond, een inwoner uit Bergen op Zoom, is in kennis gesteld van de in beslag name.
Conform de bepalingen zal de hond nog worden onderzocht door een deskundige van het ministerie van LNV. De hond is ondergebracht bij een daartoe aangewezen opslaghouder.

Aanhoudingen na diefstal uit woning

KLUNDERT: Op 26 augustus JL. is bij de politie aangifte gedaan van diefstal uit woning, aan de Beukenlaan te Klundert. Uit de woning werden diverse sierraden, geld en kleding ontvreemd. Voor deze diefstal kwamen twee vrouwen in aanmerking, een 39-jarige vrouw en een 43-jarige vrouw beiden uit Klundert. Deze mensen zijn gisteravond met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Aanrijdingen met gewonden
MOERDIJK: Was er op woensdag 28 augustus jl. een verkeersongeval op Rijksweg A-17 tussen een bestelauto en een personenauto. Aldaar was een kettingbotsing ontstaan, waardoor de twee bestuurders pijn hadden aan hun nek. Deze twee bestuurders zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dordrecht en de twee auto's moesten worden getakeld.

Wederom vond er weer een verkeersongeval plaats op woensdag 28 augustus op de kruising Zuidelijke Randweg met de Provinciale Weg. Aldaar was door een bestuurder komende vanaf de Zuidelijke Randweg geen voorrang verleend aan de bestuurder over de Provinciale Weg. Een inzittende van de eerste auto werd gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Roosendaal. Beide auto's moesten worden getakeld.

Aantreffen huiskwekerij hennep

FIJNAART: Bij de politie was informatie binnen gekomen, dat er mogelijk aan de Steiledijk te Fijnaart een hennepkwekerij in een schuur aanwezig zou zijn. Vandaag werd ter plaatse door de politie een onderzoek ingesteld. In de schuur werden 13 stekjes aangetroffen en drie grote planten. Tevens was er 1 assimilatie lamp aanwezig. Gezien de omvang van deze kwekerij is niet tot ontmanteling overgegaan, maar zal het adres regelmatig worden bezocht ter nacontrole.

Politie treft huiden en slachtafval van wilde zwijnen aan

BAARLE-NASSAU: De politie heeft gisteravond omstreek 21.30 uur na een melding in een bosperceel aan de Hoogstratensebaan de huiden en het slachtafval van ca 4 tot 6 wilde zwijnen aangetroffen. De politie Zuid-Oost stelt een onderzoek in naar de jagers die dit afval hebben achtergelaten.

Man weigert rekening taxi te betalen en beledigt agenten

ZUNDERT: Een 30-jarige Bosschenaar is vanmorgen omstreeks 04.00 uur door de politie Zundert aangehouden op de Bredaseweg. De man weigerde een rekening te betalen van een taxichauffeur. De agenten die wilden bemiddelen werden door hem beledigd. Hij is vanmiddag om 12.00 uur in vrijheid gesteld.