Politie Midden- en West Brabant

Man tracht meisje (11) mee te nemen in auto

Datum: 29/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

Woensdagmiddag 28 augustus 2002 omstreeks 16.45 uur werd bij een 11-jarig meisje uit Roosendaal, dat over de Visdonkseweg fietste, door een nog onbekende man een zak over het hoofd getrokken, vermoedelijk met de intentie het meisje vervolgens mee te nemen in de auto.

Het meisje fietste, slechts enkele meters achter haar twee vriendinnen van 9 en 11 jaar oud en een 10-jarig vriendje, vanaf de tennisvereniging in de richting van de Zundertseweg, toen ze een rode auto passeerde, die met geopende achterklep, de zogenaamde derde deur, langs de weg geparkeerd stond, met de neus in de richting van de Zundertseweg. Naast de auto stond een man, die het meisje plotseling een blauwkleurige tas over het hoofd trok. Het meisje schrok uiteraard heftig, viel op de grond, begon te gillen en alarmeerde daarmee haar leeftijdsgenootjes. Vrijwel direct daarna kwam een vrouw uit Roosendaal met haar auto aanrijden, vanuit dezelfde richting als de kinderen zojuist gekomen waren. De man stapte daarop in zijn auto en reed met redelijk hoge snelheid en in de richting van de Zundertseweg, terwijl de derde deur van zijn auto nog geopend was.

De automobiliste stopte haar auto, informeerde kort bij het meisje wat er aan de hand was en probeerde vervolgens de vluchtende auto te achtervolgen. Bij de Zundertseweg raakte ze de auto echter uit het zicht.

De politie neemt de zaak uiterst hoog op en heeft woensdag direct een onderzoeksteam van 12 personen geformeerd. De politie gaat ervan uit dat de man de intentie had het meisje mee te nemen in de auto. Het gaat om een blanke man, vermoedelijk 45 à 60 jaar oud, met een tenger postuur en een lengte van ca. 1.80 meter. Door de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek is een sporenonderzoek verricht, waarbij onder andere een politiespeurhond is ingezet.
Inmiddels hebben zich bij de politie enkele getuigen gemeld, waaronder de automobiliste. Zij zullen door de politie uitgebreid worden gehoord. Omdat de politie hoopt een nog duidelijker signalement van zowel de man als de auto te kunnen krijgen, wordt tevens een uitgebreid buurtonderzoek gehouden.