Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Den Haag, 12 augustus 2002

Opmerkelijke combinatie: BMW s 2002 in SLS 2002 - 10 jaar Classic SLS

BMW Den Haag en de Classic SLS-rally worden de laatste jaren bijna altijd in één adem genoemd. Geen wonder, want BMW Den Haag is niet alleen een van de hoofdsponsoren van het evenement, maar daarnaast neemt ook elk jaar een enthousiast team van de Haagse BMW dealer actief deel aan de rally. Bij de rally van dit jaar is daarbij bovendien sprake van een uniek jubileum. De SLS 2002 is namelijk de tiende Classic-editie die wordt gehouden. Maar ook een SLS die wederom door medewerkers en relaties van BMW Den Haag wordt verreden in BMW s van het type 2002 . Een unieke combinatie.


Win een BMW 2002!

Als unieke actie stelt BMW Den Haag een klassieke BMW 2002 ter beschikking. Tijdens de Classic SLS wordt deze 2002 gereden door de equipe Kees van Grieken en navigator André Jetten, die met startnummer 1 zullen vertrekken. Kees van Grieken heeft een bijzondere band met de SLS. Hij startte in mei 1960 in zijn allereerste rally, de SLS, en werd eerste in zijn klasse. De Nederlandse rallykampioen 1970 reed in 1973 zijn allerlaatste serieuze rally. Met de 200 pk plus BMW 2002 TI van BMW importeur Alimpo snelde hij naar de overwinning. Ook André Jetten heeft fijne herinneringen aan de SLS. Vanaf 1966 tot en met 1974 heeft hij altijd aan de SLS deelgenomen. Zijn eerste rally was De Hornelandrally in 1996 en dat was direct een schot in de roos: 1e plaats. Vervolgens heeft hij aan veel grote internationale rally s deelgenomen o.a. de Rally Monte Carlo.

Van Grieken geeft de voorkeur aan de rallysport boven het racen. Kees: Op het circuit ging je meer tot het gaatje. Rallyrijden vond ik veel leuker. Soms reed je drie dagen en nachten door, onderweg was er gezelligheid en reed je steeds in ander gebied. Op de baan kwam je altijd weer bij dezelfde streep terug waar je ook was begonnen. Kees bleek dan ook geknipt voor het rallywerk, mede door zijn technische kennis. Onnodig risico wordt gemeden en de techniek nooit overbelast. André: De SLS was een echte zware rally die zijn waarde in het kampioenschap van de KNAC dik waard was en hoog stond aangeschreven bij de toenmalige rally-rijders. Het rallyrijden trok mij ook meer: strijden tegen elementen als weersomstandigheden, onbekende wegen, plotseling veranderde situaties etc. Dit jaar meedoen geeft mij een oud, vertrouwd gevoel en we zullen zeker niet nalaten proberen te winnen.

In 2002 zijn beiden terug, in een auto van BMW Den Haag en een retour naar het evenement waar al veel ervaring is opgedaan.


Tijdens slotdiner/prijsuitreiking van de 10e Classic SLS zal de auto op spectaculaire wijze worden verloot. De winnaar van de auto die uiteraard ook dagelijks kan worden gebruikt - wordt verplicht om met de BMW 2002 deel te namen aan de Classic SLS 2003 en de Classic SLS 2004. Indien men dat niet wenst te doen, kan BMW Den Haag bepalen wie er tijdens de Classic SLS 2003 en 2004 met de betreffende auto deelneemt.

De Classic SLS 2002 belooft dus in elk opzicht weer een spannende rally te worden!

Voor meer informatie,