Gemeente Tilburg

30-8-2002
College heeft vertrouwen in nieuw beleidsplan Tilburgse Kunststichting
Plan getuigt van visie en geeft vertrouwen voor de toekomst

De Tilburgse Kunststichting (TKS) heeft een nieuw beleidsplan voor de periode 2003-2006 aan het college voorgelegd. Het college heeft hier kennis van genomen en geconstateerd dat hiermee goede basis ligt voor de toekomst van de TKS.

In het beleidsplan presenteert de TKS zich als een organisatie die zich de komende tijd wil inzetten om zo veel mogelijk publiek bij de activiteiten van de TKS te betrekken. Dit is noodzakelijk omdat, ondanks dat het aanbod van de TKS als kwalitatief goed wordt beschouwd, men er tot nu toe onvoldoende in slaagt de Tilburgse bevolking te interesseren voor de activiteiten van de stichting.

Speerpunten beleidsplan
De TKS heeft voor de komende jaren de volgende speerpunten geformuleerd:
§ Verbetering van het publieksbereik, toegankelijkheid en imago;
§ Verbetering van de organisatiestructuur;
§ Verbetering van de huisvesting;
§ Verbetering van de financiële situatie.

Op dit moment is met name de verbetering van de financiële situatie van de TKS actueel. De TKS heeft in 2002 een fors tekort op de begroting. Zonder maatregelen dreigt dit tekort structureel te worden. Een van de maatregelen die de TKS op korte termijn wil nemen is een grondige heroriëntatie op de organisatie. Op de langere termijn moet het pakket aan maatregelen, zoals gepresenteerd in het beleidsplan, resulteren in een forse ophoging van de eigen inkomstenstroom. Om het pakket aan maatregelen te financieren wil de TKS haar in onroerend goed opgeslagen kapitaal inzetten.

Oordeel gemeente
De gemeente staat achter de plannen van de TKS. Het beleidsplan van de TKS getuigt van visie en geeft in dat opzicht vertrouwen voor een goede toekomst voor de TKS. Belangrijk is echter wel dat op korte termijn een oplossing wordt gevonden voor de huidige financiële situatie. De gemeente zal hierover intensief contact blijven onderhouden met de TKS.