---

Ministerie van Defensie



---

foto: Aanmoedigingsprijs voor Witte de With (Koninklijke Marine)

Aanmoedigingsprijs voor Hr. Ms. Witte de With

29-08-2002

Aanmoedigingsprijs voor Hr. Ms. Witte de With

Op een tijdens de Nationale Vlootdagen van dit jaar gehouden enquête kwam de Witte de With voor het tweede jaar als beste uit de bus. Het ging om het schip dat zich het beste heeft gepresenteerd aan het publiek tijdens de vlootdagen.

Enthousiasme en betrokkenheid van het personeel, het begrijpelijk toelichten van systemen aan boord en veiligheidsaspecten speelden een belangrijke rol bij het onderzoek. Het juryrapport over de Witte de With sprak van "een uiterst correcte houding van het personeel, een goede voorbereiding en het betrekken van de jeugd in doe-activiteiten." Hr. Maassluis en Hr. Ms. Bruinvis gooiden eveneens hoge ogen met betrekking tot de vermelde criteria. Op de foto staat luitenant ter zee Geelhof (de projectofficier van de Witte de With), de heer Aad Rietveld, voorzitter van de Stichting Den Helder Marinestad en de Commandant van de Witte de With, kapitein-luitenant ter zee Maarten Stenvert.

De enquete leverde opzienbarende resultaten op. Bezoekers konden tijdens de rondleiding aan boord meedoen aan een prijsvraag. Eén van de vragen was: Waar staat de afkorting BOZ voor. (Bevoorrading op Zee). Eén persoon had ingevuld: Bewust Onbeschonken Zeevarende.