---

Ministerie van Defensie



---

foto: Honden Biathlon 2 (Fabiënne Bruijs) 290802

Corné en Rico winnen hondenbiatlon op vliegbasis Woensdrecht

30-08-2002

Tijdens de twaalfde Hondenbiatlon, die gisteren (29 augustus) op de vliegbasis Woensdrecht werd gehouden, kwamen 79 hondengeleiders uit Nederland, Zwitserland, Tsjechië, Duitsland en België aan de start. Winnaar van het algemeen klassement werd de 29 jarige Halstenaar Corné Keijl met zijn hond Rico. Corné is werkzaam als korporaal der eerste klasse bij de Hondensectie op de Vliegbasis Woensdrecht. Hij had slechts 43 minuten en 5 seconden nodig om het negen kilometer lange parcours met 19 hindernissen af te leggen. Hij werd met deze schitterende prestatie tevens Luchtmachtkampioen.

De winnaar van vorig jaar, de Zwitser Paul Kaestli legde met 50 seconden achterstand op de nummer één, beslag op de tweede plaats. De Tsjech Antonin Muhlfait werd met een tijd van 44 minuten en 26 seconden derde in het algemeen klassement.

Daarnaast zijn er aparte prijzen uitgereikt voor het onderdeel schieten. De Zwitser Daniel Aesbach sleepte in deze categorie met 72 punten de eerste prijs in de wacht. Korporaal1 Frank ten Velde van Luchtmachtbasis De Peel werd met 71 punten tweede op dit onderdeel. De derde plaats was voor de Zwitserse Andrea Schwartz met 69 punten.

De overige deelnemers van de Koninklijke Militaire School Luchtmacht Vliegbasis Woensdrecht werden als volgt geklasseerd: Korporaal Michel Salverda werd 17e, Korporaal1 Marco Karreman werd 34e en Korporaal Arno Moerland behaalde een 61e plaats.
foto: Honden Biathlon (Fabiënne Bruijs) 290802