Heijmans N.V.

Overname Moeskops' Bouwbedrijf NV (België) door Heijmans afgerond

`S-HERTOGENBOSCH - Heijmans N.V. (bouw en aanverwante activiteiten) heeft de overname van Moeskops' Bouwbedrijf NV te Beringen, België afgerond. De transactie zal per 1 juli 2002 worden geëffectueerd. De overname wordt in contanten voldaan.

Moeskops' Bouwbedrijf is actief in Vlaanderen in het realiseren van huisvestingsprojecten, industriebouw, waterzuivering, openbare gebouwen, utiliteitsbouw, renovatie en promotieprojecten. De bedrijfsopbrengsten bedragen op jaarbasis circa EUR 37 miljoen. Moeskops' Bouwbedrijf heeft 220 medewerkers in dienst. Het rendement is ongeveer gelijk aan het gemiddelde van de Heijmans bedrijven. De activiteiten van het bedrijf zullen worden samengevoegd met de bouwactiviteiten van Heijmans in België.

De acquisitie versterkt de positie van Heijmans op de Belgische markt. Moeskops' Bouwbedrijf is een gezonde onderneming met een goede structuur. De combinatie met de bestaande bouwactiviteiten van Heijmans in België leidt tot een schaalgrootte die de concurrentiepositie versterkt.

De overname past bovendien in de strategie van Heijmans het aandeel buitenland in de omzet te vergroten door middel van de zogenaamde olievlektheorie: het overnemen van middelgrote, goed renderende bedrijven in de aangrenzende landen. De focus voor de buitenlandse activiteiten is vanuit een sterke positie in Nederland vooral gericht op België en Duitsland.



Heijmans N.V.