NOS



---

Europese Super Cup rechtstreeks bij NOS

27-08-2002

Live Studio Sport-uitzending vanuit Monaco

NOS Studio Sport doet vrijdag 30 augustus rechtstreeks verslag van de strijd om de Europese Super Cup tussen de Nederlandse UEFA Cupwinnaar Feyenoord en de Spaanse winnaar van de Champions League Real Madrid. De wedstrijd wordt gespeeld in het Stade Louis II in Monaco. De wedstrijd is te zien op Nederland 2 van 19.55 tot 22.58 uur op Nederland 2. Het duel wordt omlijst met een voor- en nabeschouwing. De dag voorafgaande aan de wedstrijd, donderdag 29 augustus, verzorgt NOS Studio Sport een rechtstreekse uitzending vanuit Monaco (Nederland 2, 22.39-23.39 uur). Ook in deze uitzending ruimschoots aandacht voor het duel om de Europese Super Cup.

Feyenoord won vorig seizoen de finale van de UEFA Cup, in de eigen Kuip, met 3-2 van het Duitse Borussia Dortmund. De doelpuntenmakers voor Feyenoord waren toen Pierre van Hooijdonk (2) en de inmiddels naar AC Milan vertrokken Jon Dahl Tomasson. Real Madrid won vorig jaar het belangrijkste Europese voetbaltoernooi, de UEFA Champions League. De Madrilenen versloegen in de finale het Duitse Bayer Leverkusen met 2-1. In Hampden Park in Glasgow scoorden Raúl González Blanco en Zinedine Zidane voor de 'Koninklijke' uit Madrid.

Rond de Europese Super Cup verzorgt Studio Sport op vrijdag 30 augustus een live-uitzending vanuit Monaco. Hierin is niet alleen de wedstrijd zelf te zien, maar is er ook een uitgebreide voor- en nabeschouwing. De voorbeschouwing begint om19.55 uur. Aansluitend om 20.40 uur de wedstrijd. En vanaf 22.40 uur is er een nabeschouwing te zien. De presentatie is in handen van Jack van Gelder, de analyse is van Ruud Gullit (o.a. oud-speler van Feyenoord). Het commentaar bij de wedstrijd is van Eddy Poelmann.

De uitzending van NOS Studio Sport op donderdag 29 augustus komt eveneens rechtstreeks uit Monaco. Presentator Jack van Gelder ontvangt als gasten Michael van Praag (de voorzitter van Ajax), Frank Arnesen (adviseur van de directie van PSV) en Bert van Marwijk (de trainer van Feyenoord). Zij praten over de loting van de Champions League, die deze dag plaatsvindt, en over de wedstrijd van vrijdag.

Donderdag 29 augustus: NOS Studio Sport, rechtstreeks vanuit Monaco, Nederland 2, 22.39-23.39 uur Vrijdag 30 augustus: NOS Studio Sport, Europese Super Cup Feyenoord - Real Madrid, Nederland 2, 19.55-22.58 uur.

---