Kamer van Koophandel Friesland

Dit is een persbericht van de Kamer van Koophandel Friesland

Kamer van Koophandel Friesland ISO gecertificeerd

Vrijdag 30 augustus ontvangt de Kamer van Koophandel het certificaat dat hoort bij de ISO 9001 certificering. De certificering maakt onderdeel uit van een omvangrijk kwaliteitstraject dat al een aantal jaren geleden in gang is gezet. Victor Sterk van de firma Veritas zal, ten overstaan van het dagelijks bestuur, het certificaat overhandigen aan Eric Jansen, directeur van de Kamer van Koophandel.

De Kamer van Koophandel wordt gecertificeerd volgens ISO 9001 versie 2000. Alle werkprocessen van de Kamer van Koophandel zijn beschreven en opgeslagen in een elektronisch handboek. Dit elektronisch handboek is voor alle medewerkers te raadplegen. Ook kunnen medewerkers, volledig elektronisch, verbetervoorstellen doen. Aan de certificering is een jaar gewerkt.

Onder het motto 'Van kwaliteit die moet naar kwaliteit die hoort' maakt de certificering onderdeel uit van een omvangrijk kwaliteitstraject, dat al een aantal jaren loopt. In het licht hiervan is er reeds een intern verbetertraject opgezet, worden medewerkers continue geschoold, is er een management informatie systeem ingevoerd en wordt door middel van publiekscampagnes actief aan de verkoop van producten en diensten gewerkt.

De Kamers van Koophandel hebben onderling kwaliteitsafspraken gemaakt, waarbij klantgerichtheid, professionaliteit, efficiëntie en kwaliteit kernbegrippen vormen. Het INK-model vormt hiervoor de leidraad. Volgens dit model wordt op 9 deelterreinen continue aan kwaliteit gewerkt. Deze terreinen zijn: leiderschap, beleid en strategie, personeel en management, middelenmanagement, management van processen, klantperspectief, medewerkersperspectief, waardering door de maatschappij en financieel beheer.