Isotis

Veranderingen directie IsoTis bevestigd

Bilthoven, 30 augustus 2002 - De biomedische onderneming IsoTis N.V. (Euronext Amsterdam: ISO), toonaangevend in de vervangingsgeneeskunde, bevestigt hierbij dat, vooruitlopend op de aankomende benoeming van nieuwe directieleden, de oprichters van de onderneming, Clemens van Blitterswijk en Klaas de Groot, vanaf 1 september 2002 hun expertise volledig zullen aanwenden voor het fundamentele researchprogramma van de onderneming.

Zoals half augustus eerder aangegeven bij de resultaten over het tweede kwartaal, verloopt de zoektocht naar een nieuwe CEO naar wens en een benoeming wordt binnenkort verwacht. Tot die tijd zal Pieter Wolters, Chief Financial Officer van IsoTis sinds 1997, de positie van CEO waarnemen.

IsoTis N.V.
IsoTis, gevestigd in Bilthoven en opgericht in 1996, is een biomedische onderneming die zich ten doel heeft gesteld de kwaliteit van het menselijk leven te verbeteren door te voorzien in de vraag naar weefsel- en orgaanvervanging met behulp van hybride technologieën op basis van materiaaltechnologie, tissue engineering en biotechnologie. IsoTis wil uitgroeien tot een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van vervangingsgeneeskunde door voortdurende innovatie, een doelgerichte commercialisering en een leidende positie als het gaat om intellectueel eigendom. Sinds de oprichting van de onderneming in 1996 heeft IsoTis een totaal aandelenkapitaal van ongeveer EUR 106 miljoen aangetrokken. IsoTis is genoteerd aan Euronext (Amsterdam) en wordt verhandeld onder het symbool ISO. IsoTis heeft momenteel 128 medewerkers in dienst; Chienna B.V. heeft 10 medewerkers in dienst. In aanvulling op de eigen wetenschappelijke teams heeft IsoTis overeenkomsten gesloten met vooraanstaande academische en klinische instellingen voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van materiaalwetenschappen en tissue engineering, zoals MIT (Cambridge, VS), Tsinghua University (China), en de academische ziekenhuizen van Leiden, Maastricht, Twente en Utrecht.

Voor informatie: