Exendis P E R S B E R I C H T - 30-08-2002

EXENDIS N.V. (voorheen De Drie Electronics Beheer N.V.) Halfjaarcijfers 2002.

Ede, 30 augustus 2002

EXENDIS heeft in het eerste halfjaar van 2002 een netto verlies gerealiseerd van EUR 545 duizend (2001: netto winst EUR 196 duizend) en een omzet van EUR 17,7 miljoen (2001: EUR 18,3 miljoen), conform de op 14 juni 2002 uitgesproken verwachting. De daling in omzet en resultaat is voornamelijk het gevolg van de aanhoudende zwakke marktomstandigheden. Door het onzekere economische klimaat is er bij afnemers van EXENDIS sprake van een verminderde investeringsbereidheid, hetgeen heeft geleid tot uitstel van opdrachten.

Vooruitzichten
EXENDIS heeft vooralsnog geen indicaties dat het verwachte economische herstel in het tweede halfjaar daadwerkelijk op zal treden. Hierdoor zullen omzet en resultaat in het tweede halfjaar naar verwachting onder druk blijven staan. Daarnaast zullen de positieve effecten van de lopende reorganisatie slechts beperkt in het resultaat van 2002 merkbaar zijn. Naast de lopende reorganisatie heeft EXENDIS additionele maatregelen in gang gezet, gericht op de herstructurering van een aantal productieprocessen en het terugbrengen van de overhead, teneinde de kostenbasis verder te verlagen. EXENDIS werkt tevens aan verbetering van de organisatie op het gebied van commercie, techniek en uitbestedingen, ter versterking van de slagkracht van de onderneming. Ondanks de oplevering van een aantal projecten in de tweede helft van 2002, verwacht EXENDIS als gevolg van bovenstaande, dat over heel 2002 een licht negatief resultaat bereikt zal worden, exclusief mogelijke additionele reorganisatievoorzieningen. Dit in tegenstelling tot de eerder uitgesproken verwachting van een gelijkblijvend resultaat 2002 ten opzichte van 2001 (2001: netto winst EUR 783 duizend).

Profiel EXENDIS
EXENDIS N.V., genoteerd aan Euronext Amsterdam N.V., is ontstaan uit het samengaan van het Nederlandse De Drie Electronics Beheer N.V. (opgericht 1939) en het Duitse industrie automation Energiesysteme GmbH & Co KG (opgericht 1969). EXENDIS richt zich met haar kernactiviteiten energieconversie en betrouwbare energievoorziening op de marktsegmenten Mobiliteit, Infrastructuur en Componenten; Energy Systems Mobility vervaardigt een uitgebreide product-range van technologisch hoogwaardige batterijladers, inclusief bewakings- en managementsystemen, voor traktiebatterijen. Energy Systems Infrastructure ontwikkelt klantspecifieke oplossingen voor voedingen in de sectoren Transport, Energiedistributie, Alternatieve Energie, Scheepsbouw en Defensie. Energy Systems Components vervaardigt klantspecifieke producten, onder andere transformatoren en smoorspoelen voor de industriële technische markt. EXENDIS behaalde over 2001 een omzet van EUR 37,2 miljoen. EXENDIS heeft ongeveer 320 mensen in dienst en heeft operaties in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Hongarije, Spanje en China.

Voor verdere informatie:
EXENDIS N.V.
De heer ir. B.M.A. Jankovich
Telefoon: +31 (0)318 676 111


-o-o-o-o-o-o-