Nieuwsbericht

vrijdag 30 augustus 2002, 16.10 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontrole
Alkmaar, donderdag 29 augustus 2002.
Donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Helderseweg. Hierbij werd het volgende geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 27
Hoogst gemeten snelheid: 84 km/u
Tevens werden zes bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen.

Geld weggenomen na woninginbraak
Alkmaar, donderdag 29 augustus 2002.
Donderdag heeft de bewoner van een woning aan de Hulststraat aangifte gedaan van inbraak. Deze inbraak vond plaats op woensdag 28 augustus 2002 tussen 09.00 en 13.00 uur. Men kwam, in het huis door het vernielen van een raam. Via dit raam wist men een sleutel van een deur te pakken die vervolgens werd geopend. De bewoner mist een onbekende hoeveel geld uit twee portemonnees.

Inbreker aangehouden
Heiloo, vrijdag 30 augustus 2002.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in het winkelgedeelte van een benzinestation aan de Westerweg. Omwonenden werden wakker van lawaai en waarschuwden de politie. Bij onderzoek bleek dat een grote hoeveelheid rookwaar was gestolen uit de winkel. Na een zoekactie, waarbij een politiehond het spoor van de mogelijke verdachte volgde, werd een man aangetroffen op de Zeeweg die voldeed aan het signalement dat door verschillende getuigen was opgegeven. Het betrof een 30-jarige man uit Amsterdam. Hij had zich verstopt onder een daar geparkeerde auto. Hij had een tas bij zich met verschillende sloffen sigaretten en shag. De verdachte is overgebracht naar het politie en daar voor verder onderzoek ingesloten.

Inbraak winkel
Alkmaar, vrijdag 30 augustus 2002.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een winkelbedrijf aan de Europaboulevard. Het bleek dat onbekenden een toegangsdeur van de winkel met grof hebben vernield. Volgens een getuigen moet de inbraak reven voor 06.00 uur hebben plaats gevonden. Het is op dit moment niet bekend of er goederen uit het winkelpand zijn weggenomen.

NOORDKOP

Inbraak woning
Schagen, donderdag 29 augustus 2002. Op donderdag werd tussen 08.00 en 18.45 uur ingebroken in een woning aan de Buiskoolstraat te Schagen. Uit de woning werden sieraden en CD's ontvreemd. Het is nog onduidelijk hoe de daders zijn binnengekomen.

Mishandeling
Den Hoorn, vrijdag 30 augustus 2002. Op vrijdagmorgen omstreeks 07.00 uur reed een 35-jarige man uit Den Burg in een taxi over de Zuider Haaks in Den Hoorn. Hier kon hij niet doorrijden doordat er drie mannen voor zijn taxi liepen die niet aan de kant wilden gaan. Een van deze mannen zette zelfs zijn klomp tegen de taxi aan. Nadat de taxichauffeur zijn passagier had afgezet reed hij naar de drie mannen toe om dezen op hun gedrag aan te spreken. Hier kreeg hij van een van hen een vuistslag in het gezicht. De gealarmeerde politie kon de verdachte ter plaatse aanhouden. Het ging om een 34-jarige man uit Den Helder. Het slachtoffer had lichte verwondingen aan zijn gezicht.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontrole
Hoorn, donderdag 29 augustus 2002. Op donderdagavond werd tussen 20.15 en 21.00 uur op snelheid gecontroleerd op de Weel in Hoorn. De controle vond plaats omdat ter plaatse een snelheidsbeperking geldt van 30 km per uur in verband met het slechte wegdek. Van de 60 gemeten voertuigen reden er 10 te snel. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km per uur.

Inbraak in kantoorpand
Medemblik, donderdag 29 augustus 2002. Op donderdagavond werd tussen 18.00 en 21.00 uur ingebroken in een kantoorpand aan de Ambachtsweg te Medemblik. De daders kwamen het pand binnen door een raam te forceren. Uit het pand werden vier computers ontvreemd.

Alcoholcontrole

- Hoorn, donderdag 29 augustus 2002. Op donderdagavond omstreeks 22.40 uur werd op het Nieuwland in Hoorn een 27-jarige man uit Hoorn gecontroleerd op een bromfiets. Hij blies 435 ugl. Dat is twee maal het wettelijk maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal.
- Enkhuizen, vrijdag 30 augustus 2002. Op vrijdagmorgen omstreeks 00.55 uur werd een 26-jarige man uit Enkhuizen in een personenauto gecontroleerd op de Piet Smitstraat in Enkhuizen. Hij bleek 590 ugl alcohol in zijn adem te hebben. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum. Ook deze man kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Invalide bestolen
Hoorn, vrijdag 309 augustus 2002. Op vrijdagmiddag omstreeks 13.20 uur reed een 73-jarige vrouw uit Hoorn in een elektrische rolstoel in het park bij de Poortwachter te Hoorn. Hier werd zij beroofd door een jongen op een fiets. De verdachte kwam aanfietsen en griste een tas uit het mandje op de rolstoel. In de tas zat een portemonnee met een geldbedrag van ongeveer twee tientjes.