Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 30-08-2002 3e Persbericht van 30 augustus 2002

Eindhoven: Man van halsketting en portemonnee beroofd Donderdagavond rond 22.15 uur is een 35-jarige Eindhovenaar in de Tacituslaan beroofd. Nadat hij zijn auto had geparkeerd liep het slachtoffer naar een woning. Een man en een vrouw volgden het slachtoffer. De man liep naar het slachtoffer toe en gaf hem een harde kniestoot. Toen het slachtoffer krom stond van de pijn werd zijn ketting van zijn hals gerukt. Inmiddels kwamen er nog een twee mannen bijstaan. Een van hen pakte de portemonnee met enkele honderden euros van het slachtoffer uit zijn broekzak, waarna het viertal er vandoor ging.

Eindhoven: Diefstal motor
Vrijdagmiddag tussen 14.30 en 15.00 uur is op een parkeerplaats aan de Aalsterweg een rode Harley Davidson Electra Gilde met het kenteken MZ-65-FY gestolen. De motor heeft een waarde van ongeveer 17.500 euro.

Eindhoven: Fietsdief gepakt
Een parkeercontroleur heeft vrijdagmiddag rond 16.45 uur op het Stationsplein en 43-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De parkeercontroleur zag hem tussen de gestalde fietsen snuffelen. Nadat hij een fiets had buit gemaakt werd de dief in de kraag gevat. Op het politiebureau is tegen de Eindhovenaar proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Ergerlijke mishandeling
Een 26-jarige man uit Gemert is vrijdagmorgen rond 1.30 uur op de Predikant Swildensstraat mishandeld door twee onbekende mannen. Het slachtoffer was met de fiets. Nadat hij de betonnen tennistafel was gepasseerd werd hij achter aan zijn fiets tegengehouden door de twee. Hem werd gevraagd of hij van buitenlandse afkomst was. Toen hij dit bevestigde werd hij door de twee geslagen en tegen het hoofd geschopt. De twee mannen stopten even met de mishandeling toen er een auto voorbij kwam. Het slachtoffer werd bovendien nog bedreigd door de twee daders. Een dader is ongeveer 1.80 meter groot, heeft een stevig postuur en blonde haren. Hij droeg lichtkleurige kleding en sportschoenen. De tweede dader was iets kleiner. Hij droeg een bril en donkere kleding. De politie vraagt eventuele getuigen contact met haar op te nemen. Tel. 0900 844.