Ingezonden persbericht


Utrecht, 7 augustus 2002

Persbericht

Vijfde Biologicadag 'Van struik tot mond' op 30 augustus

Biologische bramen en pruimen proeven op Terra Futura op de Floriade

Iedere laatste vrijdag van de maand organiseert Platform Biologica een 'Biologicadag' op Terra Futura op de Floriade. Het thema van de vijfde Biologicadag op vrijdag 30 augustus is 'Van struik tot mond'. Fruitteler Harald Oltheten vertelt om 10.30, 12.00, 13.30, 15.00 uur hoe je biologisch kleinfruit, zoals bessen, frambozen, bramen en pruimen in eigen tuin kunt telen. Odin, leverancier van o.a. het Odin Fruit-Abonnement, laat u van 10.30 uur tot 16.00 uur biologisch geteelde bramen en pruimen proeven.

Hoe teel ik zelf fruit? Wat is het verschil tussen biologisch en gangbaar? Niet spuiten, maar wat dan wel? Wat zijn plantaardige bestrijdingsmiddelen? Welke rassen zijn resistent? Allemaal vragen waarop fruitteler Harald Oltheten van het biologisch-dynamische bedrijf De Ring in het Zeeuwse Oud Sabbinge op 30 augustus antwoord gaat geven.

Hij teelt al jaren voor het Odin Fruit-Abonnement. Degenen die liever eten dan zelf telen kunnen bramen en pruimen proeven en informatie over een biologisch Odin Fruit-Abonnement krijgen.

Terra Futura is één van de eilanden op de Floriade en ligt voor Big Spotter's Hill. Platform Biologica en Milieu Programma Sierteelt tonen hier samen twee wegen naar een duurzame landbouw, de biologische en de geïntegreerde weg. De exploitatie en uitvoering van Terra Futura is financieel mogelijk gemaakt door Stichting DOEN van de Nationale Postcode Loterij, het VSB-fonds en het Prins Bernhard Fonds.

Andere activiteiten:


- Zondag 8-9 Proeverij biologische thee van Piramide

- Maandag 16-9 en dinsdag 17-9 Proeverij biologische koffie van Simon Lévelt

- Vrijdag 27-9 Laatste Biologicadag: 'Van boom tot mond' - Over de teelt, oogst en afzet van appels m.m.v. Odin en een fruitteler
Meer informatie:


- Platform Biologica, Ineke Oosting 030-2339970

- Websites www.platformbiologica.nl, www.terrafutura.nl, www.floriade.nl, www.odin.nl
- Platform Biologica is de beleids- en promotieorganisatie voor biologische landbouw en voeding.