Ingezonden persbericht


PRINSES MARGRIET OPENT AMPHILEX 2002 OP 30 AUGUSTUS

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent vrijdag 30 augustus om 11.00 uur het internationale postzegelevenement AMPHILEX 2002 in de
Amsterdam RAI.

AMPHILEX 2002 is een bijzonder postzegelspektakel dat TPG Post samen met de Stichting Filatelie¹ organiseert van 30 augustus tot en met 3 september 2002 in de Amsterdam RAI, ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Nederlandse postzegel. Centraal staat het thema 'Nederland als handelsland in het heden en verleden'. Daarbij komen het vierhonderdjarig bestaan van de VOC en het postvervoer door de eeuwen heen volop aan bod. Vijfentwintig jaar geleden vond ook een AMPHILEX-evenement van vergelijkbare omvang plaats. AMPHILEX 2002 is dit jaar wereldwijd één van de drie belangrijke internationale postzegelevenementen.

Na de bijzondere openingshandeling zal Prinses Margriet een rondleiding krijgen door de diverse hallen.

Wat kunt u verwachten op AMPHILEX 2002?
AMPHILEX 2002 is een uniek evenement in drie sfeervol ingerichte hallen met een oppervlakte van ruim zeventienduizend vierkante meter waar hobby, vertier, educatie en handel goed aan bod komen.
Er zijn voor iedereen (jong en oud) interessante en verrassende zaken te beleven. Het is met name ook een evenement voor niet-kenners van postzegels. Er is veel vermaak en iedereen kan van alles zelf doen en beleven. Bovendien raakt de jeugd spelenderwijs vertrouwd met de vele leuke en leerzame kanten van de postzegel.

AMPHILEX 2002 laat liefhebbers van geschiedenis en verzamelaars hele bijzondere collecties zien, zoals een uniek en waardevol deel van de enorme privé-verzameling van H.M. Koningin Elizabeth van Groot-Brittannië. Ook staan er de topcollecties vanuit de hele wereld tentoongesteld, die een deskundige jury tijdens AMPHILEX 2002 beoordeelt. Voor deskundig advies over (het starten van) een verzameling kan de bezoeker uitermate goed terecht op AMPHILEX 2002. Er zijn stands van de NVPH, de NBFV, TPG Post en ruim dertig buitenlandse postorganisaties, die de nieuwste postzegels uit hun land verkopen. Tevens nemen 110 handelaren uit binnen- en buitenland deel aan dit evenement.

¹ waarin vertegenwoordigd de NBFV: Nederlandse Bond van Filatelisten- Verenigingen en de NVPH: Nederlandsche Vereeniging van Postzegelhandelaren.