Gemeente Eindhoven

Persbericht: 19 augustus 2002, no. 129

Laatste stadsdeelkantoor opent haar deuren!

Feestelijke opening stadsdeelkantoor Stratum

Op vrijdag 30 augustus opent stadsdeelkantoor Stratum haar deuren. Vanaf deze datum zitten alle stadsdeelkantoren op locatie. De feestelijke, officiële opening vindt plaats om 16.00 uur vóór het gebouw op de hoek Heezerweg/Piuslaan. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Na de openingshandeling is een aantal bijzondere straatactiviteiten gepland. In verband met de opening is de Heezerweg tussen Dopheide en de Piuslaan tussen 12.00 en 24.00 uur afgesloten.

Stremming Heezerweg
In verband met de opening van het stadsdeelkantoor is de Heezerweg tussen Dopheide en de Piuslaan (onderdeel van de Ring) vrijdag 30 augustus tussen12.00 en 24.00 uur afgesloten. Verkeer vanuit de Sint Jorislaan richting Heezerweg wordt tijdens die uren via de 1ste Wilakkersstraat omgeleid naar de Petrus Donderstraat en verder naar de Ring. Verkeer vanuit de Ring richting Heezerweg wordt verwezen naar de afslag Leenderweg of de Petrus Donderstraat.

Stadsdeelkantoren
De stadsdeelkantoren zijn vooruitgeschoven gemeentelijke posten, bedoeld om kennis te hebben en te verkrijgen van wat zich afspeelt op buurtniveau. Kennis, waarmee ze samen met andere (professionele) partners, problemen proberen op te lossen en kansen proberen te benutten. Verder biedt het stadsdeelkantoor kleine loketdiensten aan.

Geschiedenis huisvesting
Op 1 april 2000 werden de stadsdeelkantoren operationeel. Tongelre was als pilot al op locatie en respectievelijk Woensel -Zuid, Strijp, Gestel en Woensel-Noord namen gaandeweg hun intrek in de stadsdelen. Stratum leek ook snel te gaan verhuizen, maar door een tegenslag bij het zoeken van een locatie duurde het wat langer. Toen het pand Piuslaan 74a vrij kwam, bleek dit een goede optie te zijn. Het pand ligt aan de Piuslaan en heeft voldoende capaciteit. Met een huurcontract van vijf jaar zit het stadsdeelkantoor Stratum goed. Vanaf maandag 2 september is het stadsdeelkantoor voor publiek toegankelijk.