Gemeente Voerendaal


26/8/2002 - Schoolsportolympiade Voerendaal 2002

Op vrijdag 30 augustus vindt in het sportcomplex de Joffer in Voerendaal wederom de Schoolsportolympiade Voerendaal plaats. Deelgenomen wordt door ruim 520 leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van alle Voerendaalse basisscholen. Als het deze dag onverhoopt erg slecht weer is wordt de olympiade verschoven naar vrijdag 6 september. De leerlingen zijn verdeeld in maar liefst 42 groepen de elk een land vertegenwoordigen. De schoolsportolympiade heeft dan ook veel weg van de echte olympische spelen, compleet met intocht van de deelnemers, vlaggen, spandoeken, supporters, sluitingsceremonie e.d. Doel van dit sportieve evenement enerzijds is om de leerlingen de krachten te laten meten in een aantal bekende sporten. Daarnaast kan ook kennis worden gemaakt met andere, vaak minder bekende, sporten. Uiteraard alles onder het motto dat de deelnemen belangrijker is dan winnen. Dit laat onverlet dat alle teams hun uiterste best doen om met een medaille naar huis terug te keren.
Uniek aan deze sportdag is dat er in maar liefst totaal 15 sporten worden beoefend. Tijdens 10 spelrondes nemen alle teams deel aan evenzoveel sporten. Dit jaar bestaat het aanbod uit basketbal, handbal, volleybal, gymnastiek, judo, zwemmen, voetbal, tennis, softbal, korfbal, schaken, jazzballet, een echte hindernisbaan en skaten. De activiteiten worden gecompleteerd met een olympische quiz. De diverse sporten worden verzorgd door een groot aantal vrijwilligers van (Voerendaalse) sportverenigingen. Deze vrijwilligers zetten zich belangeloos in om de kinderen een prettige en sportieve dag aan te bieden en de schoolsportolympiade tot een succes te maken.

Om 9.00 uur wordt het officiële startschot gegeven. De dag wordt om 15.30 uur afgesloten met een demonstratie en de uitreiking van de medailles.

Uiteraard is iedereen van harte welkom om op deze dag een kijkje te komen kijken en de deelnemers aan te moedigen.

Voor meer informatie over deelnemers, uitslagen etc. klik op http://members.lycos.nl/olympiade