Gemeente Breda

26-08-2002

Breda Corazon in Topolis: Twee geloven op één kussen

Vrijdagavond 30 augustus om 20.00 begint de voorlaatste Corazon-voorstelling in Topolis: Twee geloven op één kussen. In deze voorstelling staat de regenboog centraal als symbool voor alle kleuren in de Bredase samenleving en de talloze manieren waarop mensen uiting geven aan hun geloof.

Een Zuid-Amerikaanse Indiaanse adelaar is deze avond de gids. Hij leidt het publiek langs deze regenboog van woord, dans en muziek. Aan bod komen onder meer Hindoestaanse tempeldans, Antilliaanse gospelzang, Surinaams Winti-ritueel en hedendaagse Christelijke muziek. Aan het eind is een multi-etnische en multireligieuze afsluiting.
Muziek is daarbij de universele taal voor het geloof in God, Allah, Boedda of Krishna. De toegang is zoals altijd gratis.

De naam Breda Corazon staat voor een steeds wisselende groep mensen, organisaties en instellingen die steeds wisselende activiteiten brengt. Daarbij is vooral het samenwerken bij een activiteit belangrijk. Hierdoor leren mensen elkaar beter kennen, begrijpen en respecteren.
De laatste Corazon voorstelling in Topolis de Vlucht is op 8 september (zie ook het programmaboekje).

Breda, 26 augustus 2002.