Gemeente 's-Hertogenbosch

29-08-2002

Expositieruimte "Stad in de Etalage" heropent haar deuren

Tot begin dit jaar werden de grote (bouw-)projecten in de stad gepresenteerd in de expositieruimte "Stad in de Etalage", gehuisvest in de achterbouw van het Stadhuis. Inmiddels is dit gebouw gesloopt ten behoeve van de nieuwbouw. De Stad in de Etalage heropent haar deuren op een nieuwe locatie in de binnenstad. Vanaf vrijdag 30 augustus aanstaande bent u van harte welkom in het Guardianenhof 28-34 (nieuwbouw tussen De Dode Nieuwstraat en de Snellestraat).

In de Stad in de Etalage kunt u zich aan de hand van onder meer maquettes, informatiepanelen, computer- en videopresentaties laten informeren over stedenbouwkundige projecten in de stad. U kunt vrij binnenlopen en op uw gemak rondkijken, maar de aanwezige medewerker kan u ook een uitgebreide uitleg en toelichting geven over de aanwezige projecten.

Wat is er te zien?

Er staat onder meer een overzichtsmaquette van het unieke project Haverleij, aangevuld met een maquette van het kasteel Wuyvenhaard. Ook kunt u de nieuwe maquette van de toekomstige woonwijk De Groote Wielen bezichtigen. Verder kunt u zich laten informeren over de ontwikkelingen rondom projecten zoals de structuurvisie A2/Kanaalzone, de nieuwbouw Empel, het Paleiskwartier en het Kunstencentrum. Op de verschillende panelen staan de belangrijkste gegevens van de verschillende projecten. Zo mogelijk tonen we u daarop ook sfeerbeelden. En er is meer! In de expositieruimte worden visuele presentaties vertoond en kunt u de websites van de gemeente, De Haverleij en De Groote Wielen bekijken. We kunnen hier niet helemaal volledig zijn. Komt u dus gewoon eens zelf kijken!

Openingstijden

De expositieruimte is geopend op woensdag van 15.00 tot 17.00 uur, op donderdag van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur, op vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Meer informatie

De etalage is komend vanaf de markt te bereiken via de Minderbroedersstraat, vervolgens gaat u de tweede straat rechtsaf de Snellestraat in. De Guardianenhof bevindt zich ongeveer honderd meter verderop aan de rechterkant. Voor meer informatie over de projecten, die worden getoond in de Stad in de Etalage, kunt u tijdens de openingsuren contact opnemen met de communicatiemedewerker/beheerder in het Guardianenhof, tel. (073) 689 16 66. Dit telefoonnummer is vanaf maandag 2 september aanstaande operationeel. U kunt ook een e-mail sturen naar: etalage@s-hertogenbosch.nl of de gemeentelijke website bezoeken: www.s-hertogenbosch.nl


---