Gemeente Woudrichem

27/08/2002
SITMA GROEP Land van Heusden en Altena is operationeel

Op dinsdag 27 augustus jl. hebben Burgemeester van Harten en Regionaal Geneeskundig Functionaris, de heer Jos de Laat, de vrijwilligers van de 'SITMA GROEP Land van Heusden en Altena' in het bezit gesteld van de door hen behaalde certificaten en voorzien van een oproepsysteem. SITMA staat voor "Snel Inzetbaar Team ter Medische Assistentie".

Vanaf nu beschikt het Land van Heusden en Altena over een primeur die zijn gelijke tot op heden niet binnen Europa kent. De thans officieel in dienst zijnde SITMA Groep is de allereerste in zijn soort en heel hulpverlenend Nederland is benieuwd naar de verdere ontwikkeling van deze groep.

Wat is de SITMA?
De SITMA Groep is in geval van een ramp of grootschalig incident in staat om in afwachting van een destijds landelijk ingevoerde SIGMA (Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie) Team noodzakelijke medische hulp aan slachtoffers te verlenen. Aangezien het SIGMA Team voor het Land van Heusden en Altena vanuit de regio Breda naar hier moet komen, is de vorming van een SITMA Team actueel geworden. Onder de bezielende leiding van met name Ad Kant en Cor Naaijen, beiden van de Ambulancedienst Timmermans te Giessen, zijn de vrijwilligers in zeer korte tijd van gediplomeerd en geoefend EHBO'er opgeleid tot lid van de SITMA Groep.

Met de komst van deze SITMA Groep is opnieuw een belangrijke stap gezet in het verhogen van de voorbereiding op rampen en grootschalige incidenten.

Het volledige SITMA team voor hun materiaal. De SITMA groep