Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave vrijdag 30 augustus 2002

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Naar aanleiding van een aanrijding, donderdagavond rond kwart voor acht op de kruising Hogenbanweg-Franselaan, waarbij de bestuurder van één van de auto's direct was weggerend, werd door politiepersoneel van het district Rotterdam-West in de omgeving een onderzoek naar hem ingesteld. Toen de politiemensen op de Hogenbanweg naar hem uitkeken zagen zij tegen de gevel van een woning aan grote glazen ruit staan. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder het pand was ingevlucht, werd daar een kijkje genomen. De betrokken bestuurder werd daar echter niet aangetroffen, maar wel een in bedrijf zijnde hennepkwekerij. In totaal zo'n 320 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld. Ook naar de bij de aanrijding betrokken, maar weggelopen, bestuurder wordt een onderzoek ingesteld. Volgens de eigenaresse van de auto had een familielid van haar de auto weggenomen en was er een ritje in gaan maken.


* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (Project Verkeershandhaving) hield donderdagmiddag op de Laan op Zuid en 's avonds op de Maasboulevard radarsnelheidscontroles. Tussen half drie en half vijf 's middags flitste de snelheidsradar op de Laan op Zuid 80 van de 1050 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur in plaats van '50'. Op de Maasboulevard werd donderdagavond tussen kwart over zeven en half tien in beide rijrichtingen gecontroleerd. Van de in totaal 2540 passerende automobilisten namen 71 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogste score: 85 km/uur.


* WINKEL OVERVALLEN
Donderdagmiddag omstreeks twee uur werd een winkel aan de Noordmolenwerf overvallen. Een tot nu toe onbekende man kwam de winkel binnenlopen en eiste onder bedreiging van een mes geld van een 25-jarige medewerkster. De man ging er vervolgens met een bedrag van zo'n 100 euro als buit vandoor in de richting van de Meent. Op het moment van de overval was alleen de medewerkster uit Breda in de winkel, waar men onder andere exclusieve sieraden verkoopt, aanwezig. De man werd, na een door de politiemensen in de omgeving ingesteld onderzoek, niet meer aangetroffen.


* BEJAARDE SNORFIETSER ZEER ERNSTIG GEWOND BIJ AANRIJDING

BERKEL EN RODENRIJS - Donderdagavond rond kwart over zes kwam op de Noordeindseweg een 72-jarige Rotterdammer op z'n snorfiets ten val, nadat hij tegen de buitenspiegel van een bestelbusje, bestuurd door een 40-jarige Rotterdammer, was gereden. Het slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel in zorgwekkende toestand naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd.


* BEROVINGEN ONDER BEDREIGING VAN MES
BERKEL EN RODENRIJS - Donderdag werden op drie locaties in Berkel en Rodenrijs twee berovingen en één poging daartoe gepleegd, waarbij vermoedelijk sprake is van dezelfde twee, ongeveer zestienjarige, daders. Omstreeks half drie 's middags werd een 15-jarige jongen uit Berkel en Rodenrijs met een mes bedreigd, ter hoogte van het Rozenpad. Het slachtoffer zat samen met een 16-jarig vriendje op een bankje, toen twee jongens, beiden op een fiets, hen benaderden. Op een gegeven moment trokken de twee knapen een mes, bedreigden de twee jongens en probeerden een handtelefoon mee te nemen. Passerende vriendjes van de slachtoffers schrokken de daders af, die er uiteindelijk zonder buit vandoor gingen. Diezelfde middag, omstreeks vier uur, werd in de Swemcoperlaan een 39-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs beroofd van haar mountainbike. Twee jongens, zichtbaar in het bezit van een mes, maakten de vrouw de mountainbike afhandig. Hierbij liet het tweetal één van de twee fietsen, waarop ze waren gekomen, achter. Omstreeks kwart over vier werd op de Anjerdreef een 15-jarige jongen uit Rotterdam beroofd. De jongen was aan het voetballen met een vriendje, toen twee jongens hem, onder bedreiging van een mes, van z'n mobieltje beroofden.

Avonduitgave donderdag 29 augustus 2002

* GLAZENWASSER MAAKT VAL VAN ZES METER
SCHIEDAM - Donderdagochtend omstreeks kwart over acht raakte tijdens werkzaamheden in de Valeriusstraat een 27-jarige glazenwasser gewond na een val van zes meter. Door de val liep de man, afkomstig uit Vlaardingen, een rugletsel en twee gebroken polsen op. De man werd met een spoedtransport overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.


* TWEE HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
SCHIEDAM- Naar aanleiding van een melding ontdekte politiepersoneel van het district Schiedam donderdagmorgen omstreeks zeven uur in twee panden aan de Colijnstraat een hennepkwekerij. In totaal werden zo'n 1780 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later op de dag vernietigd. Naar de huurders van de panden, die niet aanwezig waren, wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* SNELHEIDSCONTROLE
Tussen donderdagmorgen zes uur en donderdagmiddag half vijf werd door personeel van de Verkeerspolitie op diverse locaties een snelheidscontrole gehouden. Op de Maasboulevard, waar tussen half tien en half twalf werd gecontroleerd, overschreden 41 van de 1120 passerende automobilisten de daar geldende maximumsnelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur. Tussen kwart over twee en drie uur werd gecontroleerd op de Laan op Zuid. Hier namen 45 van de 480 passerende automobilisten het niet zo nauw met de maximumsnelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg 114 km/uur.