Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-08-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 augustus een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 04.00 uur zagen agenten een voertuig met hoge snelheid over de Furkabaan rijden. De 29-jarige bestuurder uit Utrecht werd op de Lunettenbaan aan de kant van de weg gezet. Op het moment dat de man werd aangesproken op zijn rijgedrag roken de agenten een sterke alcohollucht.

Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. De Utrechter werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat hij 1,1 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van vier uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man bepalen.

Man valt van gevel

UTRECHT In de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 augustus viel een man van de gevel van een winkel aan de Lange Elisabethstraat.

Door getuigen werd naar de politie gebeld dat een man door een kapotgeslagen ruit bezig was naar buiten te klimmen. De ruit bevond zich op 6 meter van de grond. Ter plaatse probeerden agenten de 19-jarige man uit Utrecht ervan te overtuigen niet naar beneden te klimmen maar te wachten op de ladderwagen van de brandweer.

De man sloeg het advies in de wind en probeerde via de reling naar beneden te klimmen. Halverwege verloor hij zijn evenwicht en viel naar beneden op de gevel van een winkel en vervolgens op het wegdek. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Volgens getuigen zou de man via de nooduitgang van een horecagelegenheid in de Drie Haringstraat zo naar een winkel aan de Lange Elisabethstraat gelopen zijn. Hier kon de man geen uitweg vinden en vernielde een ruit boven de winkel om zo naar buiten te kunnen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van diefstal in verschillende winkels.

Omstreeks 19.10 uur zag de beveiliging van het Groot winkelcentrum Overvecht dat een man goederen probeerde te stelen. De man werd door de beveiliging aangehouden. Een beveiligingsmedewerker had even daarvoor gezien dat de 43-jarige verdachte uit Utrecht spullen in de kofferbak van zijn auto stopte.

De inmiddels gewaarschuwde politie onderzocht de kofferbak en trof een aantal gestolen goederen aan. De goederen waren afkomstig uit verschillende winkels. De man is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Meisje aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een minderjarig meisje aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Winkelpersoneel zag omstreeks 16.30 uur een meisje zich verdacht gedragen. Op het moment dat zij zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten werd zij gecontroleerd door het personeel. De 14-jarige Utrechtse had voor ruim 50,= aan spullen bijzich.

De politie heeft het meisje voor verhoor meegenomen naar het bureau. In overleg met haar ouders werd besloten dat zij naar bureau Halt gaat.

Snelheidscontroles
UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag op de Rubenslaan en de Darwindreef een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.20 en 15.00 uur werd gecontroleerd op de Rubenslaan. In totaal passeerden 585 voertuigen de controlepost. Voor 43 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u.

Op de Darwindreef werden tussen 13.15 en 15.00 uur 442 voertuigen gecontroleerd. Voor 81 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven.