Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.25 uur

Aanhouding voor wapen en drugsbezit

AMERSFOORT- Woensdagochtend is een 33-jarige man uit Amersfoort aangehouden in verband met het in bezit hebben van wapens en drugs.

Op basis van binnengekomen informatie heeft de politie de man in een woning aan de Lambert van Noortstraat aangehouden in verband met het aantreffen van twee vuurwapens, 100 patronen, een kilo softdrugs, cocaïne en amfetamine en rond de 400 pillen XTC in de woning.

De man is op het bureau ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed

AMERSFOORT Een 25-jarige man uit Barneveld is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.00 uur aangehouden nadat hij met alcohol achter het stuur had gezeten.

Bij de politie kwam een melding binnen dat er een auto in de berm zou staan bij het knooppunt Hoevelaken op de Rijksweg A1. Het bleek dat de man met zijn auto tegen een lantaarnpaal en een hectometerpaal gereden was.

De man werd aan een blaastest onderworpen waaruit bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Op het bureau bleek zijn alcoholpromillage 1,10 te zijn.

Er is proces verbaal tegen de man opgemaakt.

Alcoholcontrole

AMERSFOORT Een 28-jarige Amersfoorter is in de nacht van donderdag op vrijdag even na middernacht betrapt op het rijden onder invloed. Surveillerende agenten controleerden de man en namen een blaastest af. Hieruit bleek dat de man teveel gedronken had (0,95 promille).

Met een rijverbod van drie uur en een proces verbaal op zak kon de man zijn weg vervolgen.