Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 30 augustus 2002
·

Inbraak Gouda
In een woning aan de Fluwelensingel is in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 augustus ingebroken. De bewoners sliepen tijdens de inbraak. Men is binnengekomen via de voordeur. Uit de woning zijn onder andere een portemonnaie en een fiets meegenomen.

Onder invloed Roelofarendsveen
De politie heeft donderdag 29 augustus rond 17.00 uur een 58-jarige Hagenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De Hagenaar reed over de A4 waarbij hij andere auto's via de vluchtstrook inhaalde. Een medeweggebruiker waarschuwde de politie. De Hagenaar negeerde een stopteken van een politieauto en vervolgens ook een stopteken van een motoragent. Na een korte achtervolging is de Hagenaar alsnog gestopt. Hij bleek een ademalcoholgehalte van 720 ug/l te hebben (de limiet is 220 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur.

Vrouw van scooter geduwd Gouda
Een 55-jarige Waddinxveense is donderdag 29 augustus rond 15.00 uur op de Burgemeester Jamessingel van haar scooter geduwd. Een andere scooter met twee jonge manen van 16 á 18 jaar reden langs haar heen. De bestuurder van de scooter gaf haar een zet waardoor de Waddinxveense viel. Ze liep schaafwonden, blauwe plekken en een spierscheur op. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau of bellen met 0900-8844 (lokaal tarief).

Ongeval Waddinxveen
Een 17-jarige Boskoper is donderdag 29 augustus met schaafwonden en kneuzingen naar het ziekenhuis gebracht. Hij kwam op de Noordkade in botsing met een 59-jarige automobilist uit Barneveld. De automobilist sloeg linksaf en liet de Boskoper die op dezelfde weg hem tegemoet reed, niet voorgaan.

Onder invloed Leiderdorp
De politie heeft een 51-jarige Leidenaar een boete geven van 190 euro wegens rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen hem met ongeveer 100 km/uur op de N206 iemand inhalen. Op de N445 is de man vervolgens een stopteken gegeven. De man bleek een ademalcoholgehalte van 240 ug/l te hebben.

Aanhouding verdachte steekpartij Hillegom
De politie heeft vrijdagnacht 30 augustus een 39-jarige Hillegommer aangehouden op verdenking van een steekpartij. Hierbij raakte een nog onbekende man gewond. De steekpartij speelde zich rond 01.00 uur af in een uitgaansgelegenheid in de Hoofdstraat. De eigenaar had de verdachte verzocht de uitgaansgelegenheid te verlaten omdat hem al eerder de toegang was geweigerd. Op het moment dat het slachtoffer zich in dit gesprek mengde, kreeg deze een steek in de borst. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhouding verdachte brandstichting Reeuwijk
De politie heeft een 20-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van brandstichting in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 augustus. Rond 05.00 uur ontstond er brand in een bouwkeet aan de Orchislaan en in een vuilcontainer aan de Poelstraat. De politie die snel ter plaatse was, heeft de verdachte vlakbij aangetroffen. Deze gaf tegenstrijdige verklaringen voor zijn aanwezigheid op dat moment en is hierop aangehouden.

Politie bekeurt te zwaar beladen vrachtwagen Vlist
De politie heeft donderdagochtend 29 augustus een controle gehouden op de Fransekade op de belading van vrachtwagens. Een 50-jarige chauffeur uit Ameide kreeg een bekeuring. Zijn vrachtwagen bleek 28.000 kilogram te wegen, terwijl hij maximaal 22.500 kg mocht wegen. Verder zijn er geen overtredingen geconstateerd.

Te veel gedronken Nieuwerkerk aan den IJssel
Een 36-jarige automobilist uit Rotterdam reed donderdag 29 augustus met te veel alcohol op over de Europalaan. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 475 ug/l. Hij bleek tevens niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De Rotterdammer gaf in eerste instantie een valse naam op aan de agenten. Hij kreeg een proces-verbaal voor deze drie feiten alsmede een rijverbod van vier uur.