Gemeente Breda

30-08-2002

Definitief Ontwerp voor Westrand Ruitersbos gewijzigd vastgesteld Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week het ontwerp voor het project Westrand Ruitersbos gewijzigd vastgesteld. Het project Westrand Ruitersbos bestaat onder meer uit een ontwikkellocatie voor 10 bouwkavels, een reconstructiemogelijkheid voor het woonwagencentrum en de inpassing van de terreinen van Sprint en het hockeycomplex aan de westzijde van Ruitersbos.

Op 25 juni is er een consultatieavond geweest over het ontwerp. Tijdens deze avond bleek dat de sloot (watergang) beter niet tussen de hockeyvelden kon worden aangelegd. Daarom wordt nu gebruik gemaakt van de bestaande watergangen en een nieuw aan te leggen combinatie van vijvers, duikers en sloten aan de noordkant van de hockeyvelden.

De uitvoering van het project vindt naar verwachting in het voorjaar van 2003 plaats. De kavels voor de woningbouwbouw zullen dan ook worden uitgegeven. De reconstructie van het woonwagencentrum kan plaatsvinden als de procedure voor het bestemmingsplan is afgerond. Dit is minimaal een half jaar later in verband met ingediende bedenkingen bij Gedeputeerde Staten.

Breda, 29 augustus 2002