Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 30-08-2002
1e persbericht van vrijdag 30 augustus 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Drie vrachtautos betrokken bij aanrijding Bij een aanrijding op de A67 bij verkeersplein Leenderheide zijn donderdag rond 23.40 uur drie vrachtautos op elkaar gereden. Twee Poolse vrachtautos stopten aan de achterkant van een file, die was ontstaan door wegwerkzaamheden. Een derde vrachtauto, bestuurd door een 18-jarige man uit het Duitse Guster, bemerkte dat te laat en reed tegen de laatste vrachtauto en duwde die tegen de voorlaatste. De bijrijder in de Duitse vrachtauto, een 39-jarige man uit Gohl, raakte gewond. Hij is met kneuzingen naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop gebracht. Een van de vrachtautos was een tankauto gevuld met benzine en dieselolie. De tank raakte niet lek bij de aanrijding. Twee vrachtautos konden op eigen kracht verder. De derde moest worden weggesleept.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Edenstraat zijn donderdagavond twee automobilisten aangehouden omdat ze teveel hadden gedronken. Bij een 27-jarige automobilist uit Eindhoven werd een promillage van 0,60 vastgesteld. De man kreeg een boete van 190 Euro. Bij een tweede automobilist, een 47-jarige man uit Nuenen, wees een ademanalyse een promillage van ruim 1,15 uit. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Op de Zeelsterstraat is vrijdag rond 4.30 uur een 20-jarige automobiliste uit Veldhoven betrapt terwijl ze teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van 0,70 uit. De vrouw kreeg een boete van 190 Euro.

Op de Fellenoord zijn vrijdagochtend drie automobilisten betrapt met teveel alcohol op achter het stuur. Het gaat om een 33-jarige Eindhovenaar waarbij een promillage van 0,80 werd vastgesteld. Ook werd een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden met een promillage van bijna 0,60. Bij de derde automobilist, een 63-jarige man uit Venray, wees een ademanalyse een promillage van bijna 0,65 uit. Alle drie kregen ze een bekeuring van 190 Euro.

Eindhoven: Automobilist onder invloed rijdt door na aanrijding In zijn woning aan de Johannes Buijslaan is donderdag rond 15.40 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding op de Bredalaan rond 14.45 uur die middag. De verdachte zou daar tijdens een inhaalmanoeuvre tegen de auto van een 43-jarige Veldhovenaar zijn gebotst. Uit onderzoek bleek dat de man teveel had gedronken. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,25 uit. De man is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van diefstal fiets met geweld aangehouden Na een melding van een gewelddadige diefstal van een fiets vanaf de Orionstraat stelde de politie een onderzoek in en kon donderdag rond 20.40 uur een 25-jarige verdachte man (woonplaats onbekend) op het Stationsplein aangehouden worden. Het 38-jarige Eindhovense slachtoffer had haar fiets op de Orionstraat neergezet. Toen ze terugkwam van het winkelen was haar fiets weg. Even verderop zag ze haar fiets met daarop een onbekende man. Ze liep naar de fiets toe en pakte deze vast. Hierop kreeg ze een trap van de onbekende die op haar fiets wist te ontkomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Vernieling
In een flatgebouw op de Van Thienenlaan is vrijdag rond 1.00 uur een 27-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een ruit van een voordeur van een woning in het flatgebouw. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte van diefstal uit winkel aangehouden Na een onderzoek in de omgeving is donderdag rond 20.45 uur op het Stationsplein een 26-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal uit een winkel aan de Hoogstraat eerder die dag. Rond 17.45 uur kwam een man de winkel binnen. Hij vroeg naar diverse goederen. Toen de medewerkster even naar de andere kant van de winkel liep betrapte ze de onbekende achter de balie. Hierop is de man de winkel uitgelopen. Uit de winkel worden een geldbedrag van ruim 1.000 Euro en enkele tientallen telefoonkaarten vermist. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Man mishandelt student
Een 19-jarige man uit Boxtel is vrijdagochtend rond 3.00 uur aangehouden omdat hij een student van 19 een aantal keer op zijn gezicht had geslagen. De student uit het Zeeuwse Philippine was bezig met een kroegentocht in het kader van de introductieweek van de Fontys Hogeschool. Op het Stationsplein kreeg hij zonder aanleiding de klappen van de man uit Boxtel. Even later kon de verdachte worden opgepakt. Hij zit nog vast.

Helmond: Aanhoudingen na bedreiging
Twee mannen uit Helmond zijn vrijdagochtend rond 3.00 uur aangehouden omdat ze iemand met een mes hadden bedreigd en diens fiets wilden meenemen. De verdachten zijn 27 en 30 jaar oud. Op de Veestraat dwongen ze de fietser te stoppen. De 27-jarige man trok een mes, bedreigde daarmee de fietser, en wilde zo de fiets afpakken. Hij zag daar uiteindelijk van af doordat de eigenaar van de fiets op hem begon in te praten. Nadat er aangifte was gedaan van het voorval, zagen twee agenten de verdachten op de Molenstraat rijden. Ze werden aangehouden. De 27-jarige man is vastgezet, de 30-jarige Helmonder is na verhoor heengezonden.

Helmond: Woninginbraak
In een woning aan het Ameidepark is donderdag tussen 14.30 en 23.15 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een openstaand bovenlicht. Uit de woning wordt voor zover bekend een halsketting vermist.

Helmond: Gewelddadige beroving
In een park aan het Kasteelplein is vrijdag om 3.00 uur een 36-jarige Eindhovenaar door een onbekende mishandeld en beroofd. De man liep het park in en werd plotseling geschopt en geslagen waardoor hij op de grond viel. Zijn bril, portemonnee, GSM en sleutels werden weggenomen. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn lip op waaraan hij in het ziekenhuis is behandeld.

Best: Verdachten met gestolen auto aangehouden
Na een onderzoek in de omgeving is vrijdag rond 6.20 uur op de Leemkuilen een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. Even later werd op de Raadhuisstraat een 20-jarige man uit Best aangehouden. De politie zag beide verdachten uit een auto stappen die tussen donderdag 18.15 uur en vrijdag 5.50 uur vanaf de Leemkuilen was weggenomen. Bij de 20-jarige verdachte werden een autoradio, een schroevendraaier en een zaklamp aangetroffen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Son: Tuinstoel gestolen
Uit een tuin behorende bij een woning aan de Vlinderlaan zijn in de nacht van donderdag op vrijdag vier tuinstoelen weggenomen. De tuinstoelen hebben een totale waarde van ongeveer 400 Euro.

Budel/Heeze: Snelheidscontroles
Aan de Burgemeester Van Houtstraat in Budel en de Ten Borchwardlaan in Heeze zijn donderdag snelheidscontroles gehouden. In Budel reden tussen 16.30 en 18.00 uur zeven mensen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 69 km. p/u, waar 50 km. p/u is toegestaan. In Heeze werden tussen 19.30 en 20.40 uur twee snelheidsovertredingen geconstateerd. Het hardst reed een man van 24 uit Geldrop: 91 km. p/u waar 50 km. p/u is toegestaan. Hij kreeg een bekeuring.

Bergeijk: Man aangehouden na mishandeling vriendin Op een camping in Bergeijk is donderdag om 10.20 uur een 46-jarige Engelsman aangehouden. De man had woensdagavond zijn 40-jarige vriendin uit het Belgische Peer mishandeld. De vrouw moest in het ziekenhuis behandeld worden. Zij had een gebroken kaak, neus en oogkas. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Agent lichtgewond na aanhouding
Een agent van de politieregio Brabant-Zuidoost is donderdagavond lichtgewond geraakt bij de aanhouding van een 50-jarige man uit Best die zich voordeed als agent. Rond 23.00 uur werd gemeld dat in Veldhoven een man rondreed die zich uitgaf voor politieman. Toen twee agenten poolshoogte gingen nemen, kwamen er twee wagens met hoge snelheid over de Kempenbaan aanrijden. De achterste auto werd herkend als de wagen van de nep-agent. De twee agenten zijn er achteraan gegaan, waarbij snelheden werden gehaald van meer dan 120 km. p/u. Nadat de achterste wagen tot stoppen was gedwongen, reed de bestuurder een paar keer achteruit tegen de politiewagen aan. Daarbij liep één agent een aantal bloed-uitstortingen en snijwonden aan zijn gezicht op. De nep-agent kon vervolgens worden aangehouden. Hij zit nog vast, en zal, omdat hij militair is, worden overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Veldhoven: Onder invloed
Op een parkeerplaats aan de A67 is donderdag rond 23.20 uur een 62-jarige man uit Moll (België) aangehouden. De verdachte bleek teveel gedronken te hebben en wilde met zijn auto wegrijden. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 1,80 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.